Ιταλία: Οι ειδικές δυνάμεις απελευθέρωσαν το πλήρωμα τουρκικού πλοίου που είχαν καταλάβει μετανάστες

 Ιταλικές ειδικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν για να απελευθερώσουν πλήρωμα τουρκικού εμπορικού πλοίου, τον έλεγχο του οποίου επιχείρησαν να πάρουν παράτυποι μετανάστες

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο δήλωσε πριν από λίγο ότι άνδρες των ειδικών δυνάμεων του ιταλικού στρατού, της οικονομικής αστυνομίας και του Πολεμικού Ναυτικού κινητοποιήθηκαν για να αποτρέψουν πειρατεία σε τουρκικό εμπορικό πλοίο το οποίο βρίσκεται στ' ανοικτά της Νάπολης.

Πιο συγκεκριμένα, δεκαπέντε παράτυποι μετανάστες φέρεται να προσπάθησαν να εξασφαλίσουν τον έλεγχο του τουρκικού εμπορικού πλοίου Galata Seaways. Το πλήρωμα, αποτελούμενο από 22 μέλη, κατάφερε να ειδοποιήσει το κέντρο επιχειρήσεων της Άγκυρας, το οποίο και επικοινώνησε με τις ιταλικές αρχές ζητώντας άμεση βοήθεια.

Αρχικά το πλοίο κατευθυνόταν στη Γαλλία, αλλά τώρα βρίσκεται κοντά στην ιταλική πόλη Σορέντο. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, κάποιοι από τους μετανάστες απείλησαν το πλήρωμα με μαχαίρι και η όλη επιχείρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ