Ισότητα των φύλων: Συζήτηση για την Στρατηγική της ΕΕ

Την Τετάρτη (12/2), οι βουλευτές θα συζητήσουν τις προτεραιότητές τους σχετικά με τη Στρατηγική για την Ισότητα των Φύλων 2020-2024 με την Επιτροπή.

Η συζήτηση θα συμβάλει στη μελλοντική Στρατηγική για την Ισότητα των Φύλων, την οποία αναμένεται να παρουσιάσει η Επιτροπή το διάστημα κοντά στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου).

Στη συνεδρίαση στο Κοινοβούλιο τον Οκτώβριο, η Επίτροπος για την Ισότητα, Helena Dalli, δεσμεύτηκε να παρουσιάσει μια νέα Στρατηγική για την Ισότητα των Φύλων (2020-2024) κατά τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας της. Η στρατηγική αυτή θα πρέπει να καθορίσει ένα νέο πλαίσιο ευρωπαϊκών πολιτικών και θα περιλαμβάνει κατευθυντήριες γραμμές και συγκεκριμένα μέτρα για θέματα όπως η βία κατά των γυναικών, η μισθολογική διαφάνεια και το χάσμα των αμοιβών μεταξύ των φύλων, η ίση εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών στα διοικητικά συμβούλια των επιχειρήσεων, η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής, καθώς και θέματα που αφορούν την ισότητα των φύλων στα πεδία της κλιματικής αλλαγής και της τεχνητής νοημοσύνης.

Γιώργος Φελίδης