Πατέρας δώρισε μέρος του συκωτιού του και έσωσε την 3χρονη κόρη του από την άγνωστη ηπατίτιδα

Ανησυχητικές διαστάσεις αρχίζει να λαμβάνει η εξάπλωση της άγνωστης μορφής ηπατίτιδας που πλήττει παιδιά κάτω των 15 ετών -κυρίως κάτω των 10 ετών- καθώς υπάρχουν αναφορές για περιπτώσεις σε τουλάχιστον 15 χώρες, ενώ αναφέρθηκε και ο πρώτος θάνατος παιδιού.

Η άγνωστη μορφή ηπατίτιδας αποδεικνύεται αρκετά σοβαρή σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η έγκαιρη διάγνωσή της και η μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός κοριτσιού μόλις 3 ετών στη Βρετανία, το οποίο σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, ενώ χρειάστηκε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση συκωτιού, με δωρητή τον πατέρα της, όπως παρουσίασε αποκλειστικά η Dailymail.

Ο Άλαν Ρέινι, από το Γκρέιβσεντ του Κεντ στη Βρετανία, δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να γίνει δωρητής μέρους του συκωτιού του προς την 3χρονη κορούλα του Λόλα Ρόουζ, χαρίζοντάς της -κυριολεκτικά- για δεύτερη φορά το δώρο της ζωής.

Η 3χρονη Λόλα Ρόουζ ήταν ανάμεσα στα 170 παιδιά στη Βρετανία, που χρειάστηκε να νοσηλευτούν με σοβαρά συμπτώματα ηπατίτιδας.

Οι εξετάσεις που υποβλήθηκε, έδειξαν ότι το συκώτι του παιδιού δεν λειτουργούσε σωστά και μεταφέρθηκε στο King College Hospital, στο Λονδίνο. Λίγες ημέρες αργότερα και ενώ ο οργανισμός της δεν αντέδρασε στην αγωγή, παρουσίασε επιδείνωση. Οι γιατροί έβαλαν σε κατάσταση κώματος το παιδί και του έδωσαν ώρες ζωής, αν δεν βρεθεί άμεσα δότης.

Ο πατέρας προσφέρθηκε αμέσως, δώρισε μέρος του συκωτιού του και το παιδί σώθηκε μετά από την 7ωρη επέμβαση που υποβλήθηκε.

Έναν μήνα μετά την επέμβαση, η Λόλα Ρόουζ έχει ανακάμψει πλήρως και είναι ένα φυσιολογικό παιδί.

«Ήταν μία απόφαση ανάμεσα στο να δώσω ένα μέρος του συκωτιού μου και να βλέπω την κόρη μου να υποφέρει και να κινδυνεύει η ζωή της», δήλωσε ο 27χρονος πατέρας, που εργάζεται σε εταιρεία σεκιούριτι.

Πηγή: skai.gr