Κίνα για δήλωση Λαβρόφ: Δεν επιδιώκουμε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Οι κινεζικές αρχές δεν επιδιώκουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, και τάσσονται υπέρ της επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία μέσω της διπλωματίας, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γουάνγκ Γουένμπιν.

«Κανείς δεν θέλει να δει Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο,...είναι απαραίτητο να υποστηριχθεί η διαδικασία προώθησης των ειρηνευτικών συνομιλιών (μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας)», ανέφερε o Κινέζος αξιωματούχος σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, απαντώντας σε ερώτηση δυτικού δημοσιογράφου για το πώς αξιολογεί το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για την απειλή Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος θα είναι πυρηνικός.

Σύμφωνα με τον Γουάνγκ, η ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία δεν πρέπει να αφεθεί να παραταθεί. Επισήμανε την ανάγκη να αποτραπούν αρνητικές συνέπειες που θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα ο πόλεμος της Ουκρανίας να επηρεάσει όχι μόνο την Ευρώπη, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

«Ελπίζουμε ότι όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα επιδείξουν ψυχραιμία και θα αποτρέψουν την κλιμάκωση», κατέληξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
 

Πηγή: skai.gr