Κλείσιμο

Μόσχα: Η Ουκρανία οδηγείται σε κατάρρευση και στη δημιουργία πολλών κρατών

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ υποστήριξε σήμερα Τρίτη ότι η πολιτική της Δύσης και της ουκρανικής κυβέρνησης οδηγεί στον διαμελισμό της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta, ο Νικολάι Πατρούσεφ ανέφερε ότι «με την πολιτική που ακολουθεί η Δύση και η κυβέρνηση του Κιέβου η Ουκρανία θα καταρρεύσει και θα δημιουργηθούν πολλά κράτη».

Με τη δήλωση αυτή, η Ρωσία επαναφέρει στο τραπέζι τη δημιουργία «λαϊκών δημοκρατιών» τύπου Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι υπάρχει «πραγματικός» κίνδυνος να ξεσπάσει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τον Ουκρανό πρόεδρο, έναν πρώην ηθοποιό που εξελέγη το 2019, ότι «υποδύεται» ότι διαπραγματεύεται. «Είναι καλός ηθοποιός (…) αν κοιτάξουμε προσεκτικά και διαβάσουμε προσεκτικά αυτά που λέει, θα βρούμε χιλιάδες αντιφάσεις», είπε.

Σημειώνεται ότι η πρόεδρος της Μολδαβίας καταδίκασε κάθε προσπάθεια να εμπλακεί η χώρα της σε ενέργειες που θα θέσουν σε κίνδυνο την ειρήνη στη χώρα, κάνοντας λόγο για δυνάμεις που «θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή της Υπερδνειστερίας».

Η Μάια Σαντού συγκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας μετά τις επιθέσεις και τις εκρήξεις σε δύο κεραίες επικοινωνίας στην Υπερδνειστερία, διευκρινίζοντας ότι δεν γνωρίζουν ποιοι ευθύνονται για τις επιθέσεις ή αν πρόκειται για ομάδες από το εσωτερικό της χώρας ή το εξωτερικό.

Η πρόεδρος της Μολδαβίας μίλησε για κλιμάκωση της έντασης μετά τις δύο επιθέσεις, καθώς «τις προηγούμενες εβδομάδες υπήρξαν ψευδείς ειδοποιήσεις για βόμβες. «Υπάρχουν διαφορετικές εντάσεις μεταξύ διαφορετικών δυνάμεων στην περιοχή της Υπερδνειστερίας και αυτό καθιστά ευάλωτη τη Δημοκρατίας της Μολδαβίας», πρόσθεσε η κυρία Σαντού.

Πηγή: skai.gr