Παρελθόν τα «χειρουργικά χτυπήματα» της Μόσχας -Εξαντλούνται οι πύραυλοι ακριβείας, λέει η Βρετανία

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει στην πρωινή ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Ουκρανία ότι οι αδιάκριτοι βομβαρδισμοί κατά πόλεων και αμάχων από τους Ρώσους οφείλεται και στην εξάντληση των κατευθυνόμενων πυραύλων ακριβείας που διέθετε το οπλοστάσιό τους.

Συγκεκριμένα τονίζεται πως στην αρχή της εισβολής οι Ρώσοι είχαν δημοσίως προβάλει την ικανότητά τους να διεξάγουν «χειρουργικά χτυπήματα» περιορίζοντας παράπλευρες απώλειες. Ως εκ τούτου, οι ουκρανικές πόλεις θα ήταν ασφαλείς από τους βομβαρδισμούς.

«Παρόλα αυτά, καθώς η σύρραξη συνεχίζεται πέρα από τις ρωσικές προσδοκίες πριν από τον πόλεμο, το απόθεμα της Ρωσίας σε κατευθυνόμενα πυρομαχικά ακριβείας έχει πιθανότατα εξαντληθεί βαριά», σχολιάζει το βρετανικό υπουργείο.

Αποτέλεσμα αυτού είναι οι Ρώσοι να έχουν υποχρεωθεί σε χρήση άμεσα διαθέσιμων αλλά όλο και γηραιότερων πυρομαχικών που είναι λιγότερο αξιόπιστα, λιγότερο ακριβή και πιο εύκολο να αναχαιτιστούν. «Η Ρωσία πιθανότατα θα δυσκολευτεί να αντικαταστήσει τα όπλα ακριβείας που έχει ήδη δαπανήσει», προσθέτει η βρετανική ενημέρωση.

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας καταλήγει σημειώνοντας πως η εισβολή στην Ουκρανία έχει αποκαλύψει ελλείμματα στην ικανότητα της Ρωσίας να πραγματοποιεί πλήγματα ακριβείας σε κλίμακα, καθώς και ότι «η Ρωσία έχει υποβάλει τις πόλεις της Ουκρανίας σε εντατικούς και αδιάκριτους βομβαρδισμούς με λίγη ή καθόλου σκέψη για τα θύματα μεταξύ των αμάχων».

Πηγή: skai.gr