Τρομαγμένοι άμαχοι κρύβονται κάτω από γέφυρα που βομβάρδισαν Ρώσοι -Συγκλονιστικές φωτογραφίες

Καθώς ο πόλεμος μαίνεται στην Ουκρανία, με τη ρωσική πλευρά να εξαπολύει συνεχείς και σφοδρές επιθέσεις, οι πολίτες που έμειναν πίσω ψάχνουν τρόπο διαφυγής.

Χθες, η επιχείρηση απομάκρυνσης των αμάχων αναβλήθηκε, καθώς η ρωσική πλευρά δεν τήρησε την κατάπαυση του πυρός. Σήμερα, θα γίνει εκ νέου προσπάθεια για να εκκενωθεί η Μαριούπολη.

Ωστόσο, υπάρχουν μαρτυρίες πολιτών που αναφέρουν ότι ο ρωσικός στρατός πυροβολεί εναντίον όποιου προσπαθεί να φύγει. Ουκρανοί πολίτες περιέγραψαν στο CNN, τον τρόμο που έζησαν στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν τη χώρα. «Έχουμε πολλούς ανθρώπους εδώ που έχουν ανάγκη. Έχουμε καρκινοπαθείς. Παιδιά που χρειάζονται φάρμακα», είπε χαρακτηριστικά πολίτης στο CNN.

Νωρίτερα, βομβαρδίστηκε το σημείο διέλευσης για την εκκένωση αμάχων κοντά στο Κίεβο, σύμφωνα με το CNN.

Οι άμαχοι που προσπαθούσαν να διαφύγουν από την περιοχή Ιρπίν δυτικά του Κιέβου κρύφτηκαν κάτω από μια γέφυρα τρομαγμένοι.

Τον γύρο των social media κάνει η συγκλονιστική φωτογραφία με τους Ουκρανούς πολίτες κάτω από την κατεστραμμένη γέφυρα, εξαιτίας των ρωσικών βομβαρδισμών, καθώς και άλλες φωτογραφίες που προκαλούν δέος. 

Υπάρχουν, επίσης, πληροφορίες ότι στο σημείο της έκρηξης κοντά στο Ιρπίν τουλάχιστον τρεις άμαχοι έχουν σκοτωθεί, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά. 
 

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης Βαντίμ Μποϊτσένκο μιλούσε, χθες, από ένα υπόγειο μέσω μιας κακής τηλεφωνικής σύνδεσης με όποιον ήταν διατεθειμένος να ακούσει για την πολιορκία της πόλης από τον ρωσικό στρατό.

Φορούσε ένα μπλουζάκι και είχε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια του. Το μεγαλύτερο μέρος της Μαριούπολης έχει καταστραφεί, δήλωσε.

«Μας καταστρέφουν», κατήγγειλε στο Reuters στη διάρκεια βιντεοκλήσης, με τον ήχο των εκρήξεων να ακούγεται στο βάθος.

Ο Μποϊτσένκο επεσήμανε ότι βασική του προτεραιότητα τώρα είναι να βοηθήσει πολλούς από τους 400.000 ανθρώπους που επιθυμούν να φύγουν από την πόλη.

Οι περισσότεροι κοιμούνται σε καταφύγια για να γλιτώσουν από τους σχεδόν συνεχείς βομβαρδισμούς, που μαίνονται εδώ και έξι ημέρες. Οι δυνάμεις της Ρωσίας έχουν περικυκλώσει την πόλη, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η υδροδότηση, η ηλεκτροδότηση, η θέρμανση και να υπάρχουν ελλείψεις σε τρόφιμα και νερό, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Πηγή: skai.gr