Σχοινάς στον ΣΚΑΪ 100,3 για Ουκρανία: Πέρασε η εποχή της αθωότητας για την Ευρώπη

Ο Μ. Σχοινάς υπογράμμισε ότι η Ευρώπη στηρίζει την Ουκρανία και στο προσφυγικό και οικονομικά, αλλά και με όπλα, ενώ έδωσε το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας

«Οι Ουκρανοί αγωνίζονται περήφανα για πράγματα που εμείς θεωρούμε δεδομένα», τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον Νίκο Ανδρίτσο ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι η Ευρώπη και η Δύση αποδείχθηκαν πολύ πιο ανθεκτικές από ό,τι πολλοί περίμεναν. 

Ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε ότι η Ευρώπη στηρίζει την Ουκρανία και στο προσφυγικό και οικονομικά, αλλά και με όπλα, ενώ έδωσε το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε - με αφορμή τη ρωσική εισβολή - πως η εποχή της αθωότητας για την Ευρώπη έχει περάσει... οι γείτονες μας δεν είναι τόσο φιλικοί, η προμήθεια ενέργειας δεν είναι τόσο φθηνή ενώ με αφορμή και το μεταναστευτικό, είδαμε ηγέτες που θέλουν να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο. Ωστόσο, τόνισε ότι πλέον η Ευρώπη είναι πιο ισχυρή και πιο υποψιασμένη

 Με αφορμή τη Δεύτερη Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για τη Διαχείριση των Συνόρων που διοργανώνει στη χώρα μας το υπουργείο Μετανάστευσης, ο κ. Σχοινάς δήλωσε ότι χωρίς ισχυρά ευρωπαϊκά σύνορα δεν μπορεί να υπάρξει ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης και ασύλου. Πρόσθεσε επίσης ότι τα ισχυρά ευρωπαϊκά σύνορα δίνουν τη σιγουριά στο εσωτερικό ώστε να είναι ανοιχτά τα εσωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Πηγή: skai.gr