Ποια είναι τα νέα drones MQ-9 Reaper που είδε από κοντά o Μητσοτάκης στην 110 Πτέρυγα Μάχης - Βίντεο

Ο Κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της αεροπορικής βάσης, ένω είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα μη επανδρωμένα επιθετικά αεροσκάφη MQ-9 "Reaper"

Την 110 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση Λάρισας, επισκέφθηκε το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αποτελεί τον πρώτο σταθμό της επίσκεψης που πραγματοποιεί σήμερα στη Λάρισα.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της αεροπορικής βάσης, ένω είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9 "Reaper" (στα ελληνικά «θεριστής»), να ενημερωθεί για τις δυνατότητες και τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό τους. 

Drone Reaper

Η βάση της Λάρισας είναι ένα από τα σημεία όπου εκδηλώνεται η αμυντική συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς από εκεί επιχειρούν τακτικά αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ενώ έχουν υλοποιηθεί έργα για τη συντήρηση και τη στέγασή τους.

Η Αεροπορική Βάση Λάρισας είναι το πρώτο οργανωμένο πολεμικό αεροπορικό συγκρότημα που κατασκευάστηκε και λειτούργησε στην Ελλάδα. Η ιστορία της αρχίζει με την προσγείωση σε αυτήν του πρώτου ελληνικού αεροσκάφους με την επωνυμία «Δαίδαλος» στις 29 Σεπτεμβρίου 1912. Αποστολή της 110 ΠΜ είναι η συντήρηση των μέσων και συστημάτων για ανάληψη αεροπορικών επιχειρήσεων και αντιμετώπιση καταστάσεων ανάγκης.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλίας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Γιώργος Φασούλας και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, George Tsunis.

Ποια είναι τα νέα drones MQ-9 Reaper 

Σημειώνεται ότι το General Atomics MQ-9 Reaper είναι ένα μη επανδρωμένο επιθετικό αεροσκάφος, που αναπτύχθηκε από την General Atomics Aeronautical Systems κυρίως για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Τα συγκεκριμένα UAV μπορούν να παρακολουθούν τον «εχθρό» μεταδίδοντας σε πραγματικό χρόνο την εικόνα του πεδίου στα κέντρα επιχειρήσεων, να συλλέγουν πληροφορίες, αλλά και να συμμετέχουν σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, έχοντας τη δυνατότητα να παραμένουν χωρίς ανεφοδιασμό στον αέρα έως και 48 ώρες και εκτεταμένη ακτίνα δράσης.

MQ-9 Reaper

Πηγή: skai.gr