Κλείσιμο

Ψηφίζουμε τον καλύτερο

Δεν έχει καμιά σημασία, αν εκείνος που θα εκλεγεί θα έχει γαλάζιο χρώμα, πράσινο ή κόκκινο. Αυτά είναι για τα κόμματα που θέλουν να βάψουν τον χάρτη της χώρας στο χρώμα του κόμματος τους.  Οι πολιτικές εντυπώσεις κρατούν λίγες μέρες. Ενώ ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης θα χειρίζεται τα προβλήματά μας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Τώρα που όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ρίχνονται στην μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών για να επιτύχουν το καλύτερο πολιτικό αποτέλεσμα για την παράταξή τους, ας έχουμε στο μυαλό μας καθώς θα ψηφίζουμε την Κυριακή, το πρώτο κριτήριο που θα πρέπει να έχουμε όταν επιλέγουμε υποψήφιο περιφερειάρχη ή δήμαρχο:
Να είναι ο καλύτερος από τους υποψηφίους για να κάνει την δουλειά…


Δεν έχει καμιά σημασία, αν εκείνος που θα εκλεγεί θα έχει γαλάζιο χρώμα, πράσινο ή κόκκινο. Αυτά είναι για τα κόμματα που θέλουν να βάψουν τον χάρτη της χώρας στο χρώμα του κόμματος τους. 
Οι πολιτικές εντυπώσεις κρατούν λίγες μέρες. Ενώ ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης θα χειρίζεται τα προβλήματά μας για τα επόμενα πέντε χρόνια.


Όταν λοιπόν κρίνουμε έναν περιφερειάρχη ή έναν δήμαρχο που ολοκλήρωσε την θητεία του, ένα πράγμα πρέπει να έχουμε στο νου μας. Υλοποίησε αυτά που υποσχέθηκε όταν μας ζητούσε την ψήφο μας πριν τέσσερα χρόνια; Μπορεί να έκανε και λάθη. Μπορεί να μην πρόλαβε να τα κάνει όλα. Αλλά έκανε καλύτερο τον δήμο του ή την περιφέρειά του;

Αν το ισοζύγιο είναι θετικό τον ξαναψηφίζουμε. Αν δεν ήταν τόσο καλός, αλλά δεν υπάρχει κανένας καλύτερος υποψήφιος τον ξαναψηφίζουμε. 

Αν δεν ήταν καλός δήμαρχος ή περιφερειάρχης, ή ήταν κάπως καλός, αλλά υπάρχει κάποιος άλλος που δείχνει καλύτερος, τότε ψηφίζουμε αυτόν που δείχνει καλύτερος.
Δεν έχει καμιά σημασία, αν τον στηρίζει η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΙΝ.ΑΛ.


Τόσο απλά είναι τα πράγματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές.


Αν θα επανεκλεγεί ο Τζιτζικώστας, ο Μπακογιάννης, ο Αρναουτάκης, ο Μώραλης  κι ο Πελετίδης, θα επανεκλεγούν όχι γιατί τους στηρίζει το ισχυρότερο κόμμα.
Θα τους επιλέξουν οι πολίτες επειδή τους θεωρούν ότι έκαναν την δουλειά τους. Ή επειδή δεν θα υπάρχει κανένας καλύτερος απέναντι τους.


Κι αυτή θα πρέπει να είναι η λογική όσων ψηφίζουν με σοβαρότητα. Διότι τα κόμματα δεν θα το κάνουν. 
Το κριτήριο των κομμάτων στον δεύτερο γύρο, δεν θα είναι «αφού δεν βγήκε ο δικός μας να ψηφίσουμε τον καλύτερο». Το κριτήριό τους θα είναι, «αφού δεν βγήκε ο δικός μας, να στηρίξουμε όποιον είναι απέναντι στον πολιτικό μας αντίπαλο»!


Γι’ αυτό εμείς θα πρέπει να ψηφίσουμε τον καλύτερο. Και να τον εκλέξουμε από τον πρώτο γύρο…