Είναι αυτό που νομίζεις…

Ο κ. Καραμανλής ήξερε καλά τι έκανε. Και για να μην αφήσει κανένα περιθώριο παρερμηνείας, επέλεξε και μια μαντινάδα για να σφραγίσει την διαφοροποίηση του.

Στην πολιτική συμβίωση, ισχύει, ότι ισχύει και για την απλή συμβίωση μεταξύ των ζευγαριών.


Όταν υπάρξει απόσταση, αυτός που φεύγει λέει σε αυτόν που μένει: «Δεν είναι αυτό που νομίζεις». Στις περισσότερες περιπτώσεις ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Είναι αυτό που νομίζει!! 
Το ίδιο συνέβη και με τις δηλώσεις Καραμανλή. Αφού τις έκανε, ο ίδιος και οι συνεργάτες του βάλθηκε να μας πείσει ότι δεν είναι αυτό που νομίζουμε. Ότι δηλαδή, δεν εξέφρασε την διαφωνία του με την στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση στην υπόθεση Ανδρουλάκη.


Ποιος μπορεί όμως να πιστέψει, πως ένας πρώην πρωθυπουργός με τεράστια πολιτική εμπειρία, δεν κατάλαβε τι θα επακολουθούσε όταν θα εκφωνούσε την συγκεκριμένη ομιλία;
Είναι δυνατόν να μην αντιλήφθηκε πως μια τέτοια παρέμβαση θα ερμηνευόταν ως ένα χτύπημα στην παράταξή του, η οποία ειδικά αυτήν την περίοδο δοκιμάζεται από την πρώτη σοβαρή της κρίση τα τελευταία χρόνια;  


Κανένας. Ο κ. Καραμανλής ήξερε καλά τι έκανε. Και για να μην αφήσει κανένα περιθώριο παρερμηνείας, επέλεξε και μια μαντινάδα για να σφραγίσει την διαφοροποίηση του.
Γιατί το έκανε; Εδώ χωρούν τόσες πολλές ερμηνείες, όσα και τα γράμματα της αλφαβήτου.


Κάποιες είναι αρκετά αθώες: Το έκανε γιατί από τις υποκλοπές έχει καεί κι ο ίδιος, όχι ως κάποιος που παρακολουθούσε, αλλά ως κάποιος που τον παρακολουθούσαν.
Κάποιες πιο πονηρές: Βλέπει πως οι μητσοτακικοί κυριαρχούν στο κόμμα κι ήθελε να θυμίσει πως και ο ίδιος είναι παρών!


Κάποιες ακόμα πιο πονηρές: Θέλησε να δώσει ακόμα ένα χεράκι στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως το έχει κάνει και στο παρελθόν.
Το γιατί το έκανε το γνωρίζει μόνον ο ίδιος. Αλλά ας μην προσπαθεί άλλο να μας πείσει πως δεν έγινε αυτό που νομίζουμε…