Χαμός με τον Harry Styles σε καμπάνια της Gucci – Νέα διαμάχη μετά το σκάνδαλο της Balenciaga – Δείτε φωτογραφίες

Τη διαφήμιση καταδίκασε η Alexandra Gucci Zarini, δισέγγονη του ιδρυτή της Gucci

Μια διαφήμιση της Gucci με πρωταγωνιστή τον Harry Styles έχει γίνει αντικείμενο κριτικής, αφού ορισμένοι αμφισβήτησαν την καταλληλότητα των παιδικών εικόνων που εμφανίζονται στην καμπάνια.

Οι αντιδράσεις σχετικά με τη διαφήμιση της καμπάνιας «HA HA HA HA» της Gucci, η οποία έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά από παρόμοιες επικρίσεις που ασκήθηκαν στις πρόσφατες καμπάνιες της Balenciaga με παιδιά, επικεντρώνονται στα σκηνικά και τις επιλογές των ρούχων, με τον διάσημο τραγουδιστή να ποζάρει δίπλα σε ένα στρώμα σε μέγεθος νηπίου, ενώ φορά ένα t-shirt με αρκουδάκι.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @gucci

Σε μια φωτογραφία, ο τραγουδιστής του «As It Was» στέκεται μπροστά από ένα μικρό στρώμα με τα χέρια του στις τσέπες. 

«Ένα κομμάτι performance με πρωταγωνιστή τον Harry Styles και τη συλλογή Gucci HA HA HA HA. Ανακαλύψτε την καμπάνια», έγραψε η Gucci στη λεζάντα των φωτογραφιών σε πρόσφατη ανάρτησή της στο Instagram.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλοί χρήστες έγραψαν ότι η διαφημιστική καμπάνια περιλαμβάνει ακατάλληλες εικόνες, οι οποίες μοιάζουν με αυτές της Balenciaga στις οποίες εμφανίζονταν παιδιά που πόζαραν με αρκουδάκια ντυμένα με αξεσουάρ, εμπνευσμένα από το BDSM. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @gucci

Άλλοι σημείωσαν ότι τόσο η Gucci όσο και η Balenciaga ανήκουν στον ιδιοκτήτη του ομίλου πολυτελών ειδών «The Kering Group».

«Τι στην ευχή συμβαίνει εδώ; Ξυπνήστε, άνθρωποι!», σχολίασε ένα άτομο κάτω από την πρόσφατη ανάρτηση της Gucci, ενώ ένα άλλο είπε: «Γιατί υπάρχει ένα παιδικό κρεβάτι σε αυτό; Γιατί το μπλουζάκι με το αρκουδάκι;».

Τη διαφήμιση καταδίκασε επίσης η Alexandra Gucci Zarini, δισέγγονη του ιδρυτή της Gucci, Guccio Gucci.

«Γιατί να δημιουργήσετε ένα "έργο παράστασης" με το στρώμα ενός νηπίου και έναν ενήλικα άνδρα;», έγραψε η Zarini στο Instagram την περασμένη εβδομάδα, όπου μοιράστηκε επίσης φωτογραφίες του Styles στην καμπάνια. «Οι ανησυχίες μου είναι ότι φαίνεται να υπάρχει μια κοινή ιδεολογία σε όλους τους Οίκους Μόδας της Kering». 

Η Zarini ίδρυσε συγκεκριμένα το ίδρυμα «The Alexandra Gucci Children's Foundation», το οποίο καταπολεμά τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. 

Ο οίκος Balenciaga

Οι αντιδράσεις για την καμπάνια της Gucci έρχονται μετά την εμπλοκή της Balenciaga σε διαμάχη για δύο πρόσφατες διαφημίσεις της. Εκτός από τη διαφημιστική καμπάνια με τα παιδιά να ποζάρουν με τις τσάντες με τα αρκουδάκια της μάρκας, η Balenciaga κυκλοφόρησε επίσης μια διαφήμιση που υπήρχαν έγγραφα του Ανώτατου Δικαστηρίου που αφορούσαν την παιδική πορνογραφία.

Η εταιρεία ζήτησε έκτοτε συγγνώμη και για τις δύο διαφημίσεις, ενώ σημείωσε ότι καταδικάζει έντονα την παιδική κακοποίηση. 

Πηγή: skai.gr