Kim Kardashian: «Μίλησε» μετά την κατακραυγή – Ο οίκος Balenciaga ζητά ξανά συγγνώμη για τη διαφημιστική καμπάνια

«Σχετικά με το μέλλον μου στον οίκο Balenciaga, αυτή τη στιγμή αναθεωρώ τη σχέση μου με το brand», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοφιλής τηλεπερσόνα

Τις έντονες αντιδράσεις του κοινού δέχτηκε η Kιμ Καρντάσιαν, μετά την αναστάτωση που προκάλεσε η προκλητική καμπάνια του οίκου Balenciaga με τα σαδομαζοχιστικά αρκουδάκια στα χέρια παιδιών.

«Τις τελευταίες μέρες σιωπούσα, όχι γιατί δεν σοκαρίστηκα και δεν εξοργίστηκα με την πρόσφατη καμπάνια, αλλά επειδή ήθελα μια ευκαιρία να μιλήσω με την ομάδα του οίκου και να καταλάβω κι εγώ πώς ακριβώς συνέβη αυτό», έγραψε η Καρντάσιαν σε ένα Instagram story της. 

Και πρόσθεσε: «Ως μητέρα τεσσάρων παιδιών, με αναστάτωσαν αυτές οι ενοχλητικές εικόνες. Η ασφάλεια των παιδιών πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον  μεγαλύτερο σεβασμό και οτιδήποτε εναντίον της δεν πρέπει να έχει θέση στην κοινωνία μας – τελεία και παύλα.

Εκτιμώ την απόσυρση της καμπάνιας και τη συγγνώμη του οίκου. Μιλώντας μαζί τους, πιστεύω ότι κατανοούν πόσο σοβαρό είναι το ζήτημα και θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να μην συμβεί αυτό ποτέ ξανά. 

Σχετικά με το μέλλον μου στον οίκο Balenciaga, αυτή τη στιγμή αναθεωρώ τη σχέση μου με το brand, σύμφωνα με την προθυμία τους να αναλάβουν ευθύνες για κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβεί ποτέ και με τις δράσεις που περιμένω να δω να παίρνουν για να προστατεύσουν τα παιδιά», σημείωσε η Κιμ Καρντάσιαν. 

Ο οίκος Balenciaga

Η καμπάνια δέχθηκε χιλιάδες αρνητικά σχόλια από χρήστες που ανησυχούσαν ότι οι εικόνες προωθούν παράξενα μηνύματα και αγγίζουν ακόμα και τα όρια της παιδικής πορνογραφίας. 

«Θα θέλαμε να ασχοληθούμε με τις αντιπαραθέσεις γύρω από τις πρόσφατες διαφημιστικές μας καμπάνιες. Καταδικάζουμε έντονα την κακοποίηση παιδιών και δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να τη συμπεριλάβουμε στην αφήγησή μας», ανέφερε σε δήλωσή του ο οίκος. 

«Οι δύο ξεχωριστές διαφημιστικές καμπάνιες που εξετάζονται, αντικατοπτρίζουν μια σειρά από σοβαρά λάθη, για τα οποία η Balenciaga αναλαμβάνει την ευθύνη».

Η δήλωση συνέχισε λέγοντας ότι η απόφαση της Balenciaga να παρουσιάσει παιδιά με λούτρινα αρκουδάκια ντυμένα με «ρούχα εμπνευσμένα από το BDSM» ήταν μια «λανθασμένη επιλογή» και «ευθύνη γι' αυτό έχει μόνο η Balenciaga». 

Πρόκειται για τη δεύτερη ανακοίνωση του οίκου, καθώς οι χρήστες των social media κατακεραύνωσαν τη νέα διαφημιστική καμπάνια της. Τέλος, ο οίκος πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του ότι θέλει να μάθει από τα λάθη του. 

«Η Balenciaga επαναλαμβάνει την ειλικρινή της συγγνώμη για την προσβολή που προκαλέσαμε και ζητά συγγνώμη από όλους», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Η δήλωση της Balenciaga ήρθε λίγες ώρες, αφότου η Kardashian κατακεραύνωσε το brand, με το οποίο συνεργάζεται από τον γάμο της με τον Kanye West.

Πηγή: skai.gr