Kanye West: «Τρώει» πόρτα από την Αυστραλία λόγω αντισημιτικών σχολίων

Ο υπουργός Παιδείας, Τζέισον Κλερ, καταδίκασε τα «απαίσια» αντισημιτικά σχόλια του Ye, που αφορούσαν τον Χίτλερ και το Ολοκαύτωμα

Ο Κάνιε Γουέστ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην εισέλθει στην Αυστραλία λόγω των αντισημιτικών σχολίων που έκανε στο παρελθόν, σύμφωνα με υπουργό της κυβέρνησης.

Γίνεται κατανοητό ότι ο ράπερ -που πλέον ακούει στο όνομα Ye- σχεδίαζε να επισκεφθεί τη χώρα, προκειμένου να συναντήσει την οικογένεια της συντρόφου του, Bianca Censori, η οποία μεγάλωσε στη Μελβούρνη.

Ο υπουργός Παιδείας, Τζέισον Κλερ, καταδίκασε τα «απαίσια» αντισημιτικά σχόλια του Ye, που αφορούσαν τον Χίτλερ και το Ολοκαύτωμα, λέγοντας ότι και σε άλλους που είχαν κάνει παρόμοιες δηλώσεις είχε απαγορευτεί η χορήγηση βίζας.

«Τέτοιοι άνθρωποι, που έχουν υποβάλει αίτηση για βίζα για να μπουν στην Αυστραλία στο παρελθόν, έχουν απορριφθεί», δήλωσε ο Κλερ σε συνέντευξή του στο Channel Nine. «Αναμένω ότι αν κάνει αίτηση θα πρέπει να περάσει από την ίδια διαδικασία και να απαντήσει στις ίδιες ερωτήσεις που έκαναν και εκείνοι».

Τους τελευταίους μήνες, ο Ye έχει κάνει μια σειρά από αντισημιτικά σχόλια, μεταξύ άλλων, εξυμνούσε τον Χίτλερ, δημοσίευσε στο Twitter την εικόνα μιας σβάστικας και αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Πίτερ Ντάτον, ανέφερε ότι η απόφαση αυτή ανήκει στην κυβέρνηση. «Τα αντισημιτικά του σχόλια είναι ντροπιαστικά, η συμπεριφορά του είναι αποκρουστική», δήλωσε στο ραδιόφωνο 3AW.

«Δεν είναι άτομο με καλό χαρακτήρα και ο υπουργός έχει τη δυνατότητα να σταματήσει την είσοδο στη χώρα μας κάποιου με κακό χαρακτήρα».

Ο Peter Wertheim, συνδιευθύνων σύμβουλος του  Εβραϊκού Συμβουλίου της Αυστραλίας, συναντήθηκε με αξιωματούχους την Τρίτη, για να επιχειρηματολογήσει υπέρ της απαγόρευσης του μουσικού. «Είχαμε μια συμπαθητική ακρόαση», δήλωσε ο Wertheim.

«Υποστηρίξαμε ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν πληροί κάποιες προϋποθέσεις για την είσοδό του στη χώρα και ότι θα ήταν προς το εθνικό συμφέρον να μην του χορηγηθεί βίζα και εκθέσαμε τους λόγους μας λεπτομερώς στην επιστολή αυτή».
 

Πηγή: skai.gr