Η απόδειξη πως ένας πράσινος καναπές είναι πιο ευέλικτο έπιπλο απ’ όσο νομίζεις

Το πράσινο χρώμα σε ένα βασικό έπιπλο του σπιτιού σου μπορεί να σε τρομάζει στην αρχή, όμως συχνά μπορεί να πάρει τη θέση ενός πιο ουδέτερου χρώματος, τουλάχιστον στις σμαραγδένιες ή olive αποχρώσεις του.

Είναι ένας πολύ καλός και έξυπνος τρόπος για να κάνεις έναν χώρο πιο γήινο και ζεστό, ειδικά αν αυτός ο χώρος έχει κι άλλα έντονα ή δυναμικά χρώματα.
Και μιλώντας για βασικά έπιπλα αναφέρομαι στον καναπέ, που είναι statement για κάθε σαλόνι και συνδυάζεται εύκολα και με πολλά χρώματα όπως προείπα, αλλά και με πολλά στυλ διακόσμησης.

Φαίνεται πως όσοι επενδύουν σε έναν πράσινο καναπέ έλκονται από μία χρωματική παλέτα με γήινα χρώματα, μουσταρδί, χρυσό και ξύλινες λεπτομέρειες.

Το ξύλο άλλωστε δεν χρειάζεται συστάσεις και ταιριάζει με οτιδήποτε αποφασίσεις να βάλεις στον χώρο σου. Είτε από άποψη χρώματος, είτε ως διακοσμητικό, είτε ως έπιπλο.

Οι τοίχοι γύρω από έναν πράσινο καναπέ

Οι τοίχοι με ουδέτερο χρώμα θα αναδείξουν έναν σκούρο πράσινο καναπέ χωρίς να ανταγωνίζονται για την προσοχή. Το πράσινο ανάλογα με την απόχρωση που θα επιλέξεις, είναι ένα ψυχρό χρώμα και τα ψυχρά χρώματα δημιουργούν μια χαλαρή διάθεση σε ένα δωμάτιο.

Το πράσινο όμως είναι κι ένα χρώμα που βρίσκεις στη φύση, επομένως μπορεί να συνδυαστεί καλά με άλλα γήινα χρώματα όπως το καφέ.

Εάν θέλεις να διατηρήσεις την ατμόσφαιρα του δωματίου δροσερή, ένας ανοιχτό γκρι τοίχος θα δημιουργήσει ένα χαλαρό background για έναν σκούρο πράσινο καναπέ. Εάν προτιμάς όμως να χρησιμοποιήσεις πιο ζεστά χρώματα για να ισορροπήσεις το δωμάτιο και να το κάνεις πιο cozy, βάψε τους τοίχους σε μια απόχρωση του καφέ, του μπεζ ή σε ένα υπόλευκο.

Δάπεδα για έναν πράσινο καναπέ

Δεδομένου ότι το πράσινο είναι ένα φυσικό χρώμα, ένα καφέ δάπεδο από σκληρό ξύλο ή καφέ χαλί είναι συμβατό με το πράσινο. Ένα δάπεδο με σκούρο χρώμα δίνει στο δωμάτιο πολύ βάθος και δράμα, ενώ ένα ανοιχτόχρωμο δάπεδο θα κάνει τα έντονα χρώματα να αναδυθούν.

Ένα χαλί είναι ο καλύτερος τρόπος για να εισάγεις μια διαφορετική υφή και μοτίβο στο χώρο. Βοηθά επίσης να ”μαλακώσει” το δάπεδο από σκληρό ξύλο και οριοθετεί την περιοχή του σαλονιού.

Tip: Εάν θέλεις να δώσεις παραπάνω έμφαση στον σκούρο πράσινο καναπέ σε ένα δωμάτιο με μοντέρνα εμφάνιση, επίλεξε ένα ασπρόμαυρο χαλί με γεωμετρικό σχέδιο.

Έπιπλα που ταιριάζουν με έναν σκούρο πράσινο καναπέ

Το είδος των επίπλων που ταιριάζει καλύτερα σε έναν σκούρο πράσινο καναπέ εξαρτάται από το στυλ που προτιμάς. Για κάτι πιο παραδοσιακό και πολυτελές τα βελούδινα έπιπλα με χρώματα σε τόνους του κόκκινου ή χρυσού, ή ουδέτερα, όπως καφέ και σοκολατί, θα ταιριάζουν υπέροχα. Καρέκλες καλυμμένες με λευκό ύφασμα κάνουν αντίθεση με το σκούρο πράσινο ενώ διατηρούν το δωμάτιο πιο ‘’ελαφρύ’’ και μοντέρνο.

Τα ξύλινα έπιπλα από την άλλη είναι μία ασφαλής αλλά ταιριαστή λύση.

Διακοσμητικά που ταιριάζουν με έναν σκούρο πράσινο καναπέ

Μαξιλάρια και ριχτάρια σε σχέδια που ενσωματώνουν τα άλλα χρώματα του δωματίου θα συμπληρώσουν όμορφα τον πράσινο καναπέ σου κάνοντας ταυτόχρονα και μία όμορφη αντίθεση.

Από την άλλη τα χρυσά φινιρίσματα παρέχουν κομψή εμφάνιση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους, όπως χρυσά φωτιστικά ή χρυσές κορνίζες.

Με έναν σκούρο πράσινο καναπέ, οι ιδέες διακόσμησης μπορεί να είναι σχεδόν απεριόριστες, εφόσον τα έργα τέχνης και τα αξεσουάρ ενσωματώνουν το χρώμα και τον τόνο του καναπέ.

Τοποθέτησε πράσινα αξεσουάρ σε όλο το δωμάτιο σε τουλάχιστον τρία διαφορετικά σημεία και σε μικρές δόσεις για ένα πιο αρμονικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, τοποθέτησε ένα βάζο σε σμαραγδί απόχρωση σε ένα ράφι ή στην τραπεζαρία σου.

Αυτό θα κάνει τον καναπέ να εναρμονίζεται περισσότερο με το περιβάλλον του και να ισορροπεί το πράσινο χρώμα με το υπόλοιπο δωμάτιο.

Διαβάστε ακόμα:

Τα skincare συστατικά που δρουν καλύτερα μαζί

Αναρωτιέσαι αν είναι ΟΚ να σε ταράζει που ο σύντροφός σου βλέπει πορνό;

Πηγή: savoir ville