Ένεση για τον... διαβήτη είναι η ακριβή νέα «δίαιτα των σταρ»

«Πώς η Kim K έχασε τόσο πολύ βάρος τόσο γρήγορα; Παίρνει Wegovy/Ozempic/Mounjaro;» TikToker δημοσίευσε σε ένα βίντεο εικασίες για τη σημαντική απώλεια βάρους της Καρντάσιαν, ανεβάζοντας πρόσφατο tweet του Mασκ για το φάρμακο Wegovy - Οι γιατροί προειδοποιούν.

Τα φάρμακα για τον διαβήτη έχουν γίνει η ακριβή νέα «μόδα» του Χόλιγουντ για γρήγορο αδυνάτισμα. Ο Ίλον Μασκ, ο οποίος έχει δηλώσει δημόσια ότι δεν του αρέσει να γυμνάζεται, αφότου ο πατέρας του δισεκατομμυριούχου τον επέκρινε τις κακές διατροφικές του συνήθειες, είναι το τελευταίο διάσημο πρόσωπο που παραδέχτηκε ότι χρησιμοποιεί το Wegovy, μια ένεση που χρησιμοποιείται για τη χρόνια διαχείριση βάρους σε ενήλικες με παχυσαρκία και διαβήτη τύπου 2 υψηλή αρτηριακή πίεση ή υψηλή χοληστερόλη. Όταν ρωτήθηκε «Ποιο είναι το μυστικό σου;» στο Twitter την Τρίτη από μια θαυμάστρια που του έκανε κομπλιμέντα για τη νέα του σιλουέτα, ο Μασκ απάντησε: «Νηστεία» και «Wegovy».

Μασκ

Ο Μασκ είναι ο πιο πρόσφατος… σταρ (του επιχειρείν) που χρησιμοποιεί το Wegovy, μια υψηλή δόση του δημοφιλούς φαρμάκου για τον διαβήτη σεμαγλουτίδη, το οποίο έχει γίνει viral στο TikTok με influencers που διαφημίζουν τα… μυριάδες οφέλη απώλειας βάρους. Και μια σειρά από διασημότητες, συμπεριλαμβανομένης της Kιμ Καρντάσιαν, εικάζεται ότι χρησιμοποιούν τα φάρμακα για απώλεια βάρους, σημείωσε ένας χρήστης στο TikTok πώς η σταρ των ριάλιτι σόου έχασε 20 κιλά.

«Πώς η Kim K έχασε τόσο πολύ βάρος τόσο γρήγορα; Παίρνει Wegovy/Ozempic/Mounjaro;» Ο TikToker @peoples_pharmacy δημοσίευσε σε ένα βίντεο εικασίες για τη σημαντική απώλεια βάρους της Καρντάσιαν,  ανεβάζοντας το πρόσφατο tweet του Mασκ για το Wegovy. 

Το Ozempic αποτελείται από μια ένωση, τη σεμαγλουτίδη, που προορίζεται για άτομα με διαβήτη τύπου 2 και χρησιμοποιείται για μακροχρόνια διαχείριση βάρους. Ωστόσο, χρησιμοποιείται από περισσότερους ανθρώπους οι οποίοι απλώς θέλουν να χάσουν γρήγορα πέντε έως 10 κιλά. Οι ασθενείς που χρησιμοποιούν Wegovy έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν το σωματικό βάρος κατά 15%.

Καρντάσιαν


Το φάρμακο, ωστόσο, μπορεί να είναι ακριβό επειδή δεν καλύπτεται από ασφάλιση στις ΗΠΑ, δηλαδή μπορεί να κοστίζει πάνω από 1.300 δολάρια το μήνα. Το Ozempic εγκρίθηκε για πρώτη φορά από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) στη χαμηλότερη δόση του 1 χιλιοστόγραμμο, ωστόσο, η δόση των 2,4 χιλιοστόγραμμων  έχει δείξει πιο ελπιδοφόρα αποτελέσματα.
Προηγούμενη έρευνα του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα διαπίστωσε ότι οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι συμμετέχοντες στην έρευνα που έκαναν ένεση με το Ozempic εβδομαδιαία έχασαν 37 κιλά.

Ωστόσο, οι γιατροί προτρέπουν - όπως σε κάθε φάρμακο - να είστε προσεκτικοί όσον αφορά τις παρενέργειες.

«Ο κίνδυνος παρενεργειών στο γαστρεντερικό, όπως ναυτία, έμετος, φούσκωμα και δυσκοιλιότητα αποτελεί προειδοποίηση για τους ασθενείς», επισήμανε στη The Post ο Δρ Ρόμπερτ Γκλάτερ, γιατρός επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο Lenox Hill.

Πηγή: nypost.com