Σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη το λείψανο του Πατριάρχη

Μεσίστιες κυματίζουν από το πρωί της Δευτέρας οι σημαίες, λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους που κήρυξε ο υπουργός Εσωτερικών, μετά την τραγωδία με το Σινούκ, που παρέσυρε στο θάνατο 17 άτομα, μεταξύ των οποίων και τον πατριάρχη Αλεξανδρείας, Πέτρο [ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ].
Η σορός του πατριάρχη Αλεξανδρείας, Πέτρου, έχει εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου και τελέστηκε τρισάγιο από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο και τον μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομο, εκπροσωπώντας την εκκλησία της Κύπρου.
Μετά από πολλές συσκέψεις μεταξύ των Αρχιερέων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και παρά την αρχική απόφαση να τελεσθεί στην Αθήνα η εξόδιος ακολουθία και η ταφή στο Καϊρο, τελικά αποφασίστηκε να ψαλεί τρισάγιο στον Καθεδρικό ναό της Αθήνας και την Τετάρτη να μεταφερθεί η σoρός του μακαριστού Πατριάρχη στο Καϊρο, όπου θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία και θα ταφεί στο Πατριαρχικό Κοιμητήριο.
Το πρωί της Δευτέρας τελέστηκε στο 1ο νεκροταφείο Αθηνών η κηδεία του Μητροπολίτη Καρθαγένης, Χρυσόστομου, ενώ η σορός του ηγουμένου Μαχαιρά Αρσένιου μεταφέρθηκε στην εκκλησία της Παναγίας Χρυσοπολίτισσας, στην Κύπρο, όπου σήμερα το μεσημέρι θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία και θα γίνει η ταφή.
Νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας έγινε η κηδεία του Γιώργου Παπαπέτρου, αδελφού του πατριάρχη Πέτρου, στην εκκλησία των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία.
Συνεχίζονται οι έρευνες
Από το λιμάνι του Πειραιά απέπλευσε το πρωί της Δευτέρας για το Πόρτο Κουφό της Χαλκιδικής το ωκεανογραφικό σκάφος «ΑΙΓΑΙΟ» προκειμένου να συμβάλει στον εντοπισμό των συντριμμάτων του ελικοπτέρου Σινούκ. Την έναρξη των ερευνών που αναμένεται να αρχίσουν σήμεραΤρίτη με εντολή του υπουργού Ανάπτυξης, θα συντονίζει επιτόπου ο γενικός γραμματέας Έρευνας & Τεχνολογίας, καθηγητής Γιάννης Τσουκαλάς.
Πηγή: skai.gr