Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών για το έμβρυο που βρέθηκε νεκρό σε φρεάτιο – Σήμερα η νεκροψία

Αστυνομικοί θα εξετάσουν πρόσωπα κλειδιά από γραφεία που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο - Εξετάζεται το ενδεχόμενο κάποια γυναίκα που είχε μεταβεί στο κτίριο να απέβαλε και να πέταξε το έμβρυο στην τουαλέτα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για το νεκρό έμβρυο, που εντοπίστηκε χθες Δευτέρα σε φρεάτιο στο κέντρο της Αθήνας ενώ οι Αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα από την νεκροψία-νεκροτομή που αναμένεται εντός της ημέρας και δεν αποκλείεται να δώσει απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι όταν σύμφωνα με την αστυνομία, ένας υπάλληλος σε εταιρεία αποφράξεων, κατά την διάρκεια εργασιών στο σύστημα αποχέτευσης ενός κτιρίου στην οδό Σόλωνος, όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΜΚΟ «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», εντόπισε ένα νεκρό έμβρυο.

Ο υπάλληλος, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε, ενημέρωσε σχετικά τους υπεύθυνους της ΜΚΟ, οι οποίοι του είπαν ότι θα φροντίσουν σχετικά και θα τοποθετήσουν την σορό σε ένα κουτί.

Περίπου στις 18:30 το απόγευμα ο υπάλληλος της εταιρείας αποφράξεων πήγε στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων και ενημέρωσε για το μακάβριο εύρημα του τους αστυνομικούς, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχε και φωτογραφίες που επιβεβαίωναν τα λεγόμενά του.

Η αστυνομία περισυνέλλεξε αργά το βράδυ το έμβρυο το οποίοι ήταν περίπου πέντε μηνών. 

Αστυνομικοί θα εξετάσουν πρόσωπα κλειδιά από γραφεία που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο, ούτως ώστε να συντονίσουν το επόμενο στάδιο των ερευνών. Ανάμεσα στα πρόσωπα που θα εξεταστούν είναι ένας κοινωνικός λειτουργός, αλλά και μια γυναικολόγος που εργάζονται εθελοντικά σε γραφεία τα οποία βρίσκονται κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε, μέσα σε φρεάτιο, το έμβρυο.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο κάποια γυναίκα που είχε μεταβεί στο κτίριο να απέβαλε και να πέταξε το έμβρυο στην τουαλέτα.

Πηγή: skai.gr