Κλείσιμο

Πελώνη: Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές το άλλο Σάββατο σε Αττική, Θεσσαλονίκη

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 13 και 14 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη πριν από λίγο, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Με απόφαση της κυβέρνησης, και κατόπιν αξιολόγησης των στοιχείων, οι λαϊκές αγορές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσουν κανονικά το ερχόμενο Σάββατο, ώστε να επιμεριστούν οι καταναλωτές σε διαφορετικά σημεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το Σάββατο στον ΣΚΑΪ είχε αναφέρει ότι θα επανεξεταστεί το θέμα των λαϊκών αγορών για Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική λόγω του κινδύνου να υπάρξει συνωστισμός στα σούπερ μάρκετ. 

Εμβολιασμοί

Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό, η κ. Πελώνη σημείωσε ότι συνεχίζεται ομαλά και σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει περίπου 400.000 εμβολιασμοί.

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα υπάρξει μερική διαφοροποίηση στο εμβόλιο της Astra Zeneca και ύστερα από απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών θα χρησιμοποιηθεί -όπως και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένώσης- στις ηλικίες 18 έως 64, καθώς δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή δεδομένα από κλινικές δοκιμές για τις ηλικίες 65 ετών και άνω. 

«Έτσι, δίπλα στο σύστημα εμβολιασμού που «τρέχει» αυτή τη στιγμή και στο οποίο εμβολιάζονται οι συμπολίτες μας 80 ετών και άνω, θα αναπτυχθεί ένα δεύτερο σύστημα με νέες εμβολιαστικές γραμμές, το οποίο θα αφορά  τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Astra Zeneca και την ομάδα των 60-64 ετών.  Οι εμβολιασμοί αυτοί με το νέο εμβόλιο αναμένεται να ξεκινήσουν περί τα μέσα Φεβρουαρίου. Ενώ σύντομα θα ανοίξει και η ηλικιακή ομάδα 75-79», δήλωσε η αναπληρώτρι κυβερνητική εκπρόσωπος.

Επίσκεψη πρωθυπουργού σε Κύπρο και Ισραήλ

Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Λευκωσία, όπου συναντάται με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, η κ. Πελώνη επισήμανε ότι βασικό αντικείμενο της συζήτησης είναι ο συντονισμός των δύο κυβερνήσεων σε μια σημαντική συγκυρία για το Κυπριακό, ενόψει της  άτυπης Πενταμερούς Διάσκεψης που αναμένεται να συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας του Ο.Η.Ε.. 

«Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στη λύση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε., τις συγκλίσεις των δύο πλευρών και το κοινοτικό κεκτημένο.  Η Ελλάδα στηρίζει το διαπραγματευτικό κεκτημένο των Ηνωμένων Εθνών, αποτέλεσμα πολυετούς διαπραγματευτικής προσπάθειας, το οποίο πρέπει να διατηρηθεί.  Στηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό, καθώς και τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του Ο.Η.Ε. για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε. 

Όπως ανέφερε, στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Ιερουσαλήμ, όπου, στις 16.45 θα έχει συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Αντικείμενο της συνάντησής τους είναι η ανασκόπηση των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο, η διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας και η επαναβεβαίωση της συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ στον αμυντικό τομέα.

«Η στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ -όπως έχει επανειλημμένα τονίσει ο Πρωθυπουργός- είναι ισχυρή, συμπαγής. Είναι αυτόφωτη και  δεν στρέφεται εναντίον τρίτων χωρών.  Μεγάλη σημασία για τις δύο χώρες έχει, επίσης,  η διεύρυνση της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού, που θα αποτελέσει ειδικό αντικείμενο συζήτησης. Το Ισραήλ, όπως έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι μια πολύ σημαντική αγορά για την Ελλάδα και αν το 70% του πληθυσμού του έχει εμβολιαστεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου, θα είναι ευκολότερο να ξεκινήσουμε σταδιακά να ανοίγουμε στους Ισραηλινούς που ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν στη χώρα μας», κατέληξε η κ. Πελώνη. 

Πηγή: skai.gr