Κλείσιμο

Λέκκας στον ΣΚΑΪ για το σεισμό στην Αταλάντη: Η περιοχή δίνει τέτοιους σεισμούς- Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου

Ο κ. Λέκκας ζήτησε από τους κατοίκους να κρατήσουν την ψυχραιμία τους, να μην πλησιάζουν τα  παλιά σπίτια, αλλά και περιοχές που υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων

Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινόμενου, και στη συνέχεια θα κάνουμε εκτιμήσεις τόνισε στον ΣΚΑΪ για το σεισμό μεγέθους 4,8 Ρίχτερ στην Αταλάντη ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας. 

«Η περιοχή έχει βεβαρημένο ιστορικό, που αναφέρεται ουσιαστικά και σε πολύ μεγάλους σεισμούς» υπενθύμισε ο καθηγητής Γεωλογίας. «Η περιοχή δίνει τέτοιους σεισμούς, κι αυτό είναι θετικό. Είναι μέσα στα πλαίσια της κανονικής σεισμικότητας στην περιοχή» εξήγησε.


«Έχουμε να κάνουμε με ένα μικρό σχετικά σεισμό, ο οποίος έγινε αισθητός σε ευρύτερη περιοχή του ελλαδικού χώρου μέχρι και την Αθήνα, κυρίως στα ψηλά κτήρια». Βεβαίως, πρόσθεσε ο κ. Λέκκας, στις παρακείμενες περιοχές είχαμε μεγάλες εντάσεις, αλλά από τις πληροφορίες που προκύπτουν δεν έχουμε κάποιες επιπτώσεις. 

Διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να σταλεί κλιμάκιο του ΟΑΣΠ στην περιοχή. 

Ζήτησε από τους κατοίκους να κρατήσουν την ψυχραιμία τους, να μην πλησιάζουν τα  παλιά σπίτια, αλλά και περιοχές που υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων. 

Σεισμός

Πηγή: skai.gr