Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Αταλάντη - Αισθητός και στην Αττική

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης υπολογίζεται στα 13 χλμ νοτιοδυτικά της Αταλάντης - Δεν αναφέρονται σοβαρές ζημιές - Λέκκας στον ΣΚΑΪ: Γνωστή για τη σεισμικότητα η περιοχή

Σεισμός 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15.33 το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αταλάντη. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αττική. Σύμφωνα με όσα είπε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας η δόνηση προέρχεται από γνωστή για τη σεισμικότητά της περιοχή και δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Συμβούλευσε τους κατοίκους της περιοχής να μείνουν μακριά από παλιά κτίρια. 

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης υπολογίζεται στα 13 χλμ νοτιοδυτικά της Αταλάντης με εστιακό βάθος 13,6 χλμ.  

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Λοκρών, Θανάσης Ζεκεντές, ο σεισμός έγινε κοντά στο χωριό Έξαρχος και μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Πάντως, όπως είπε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας  Ηλίας Σανίδας, οι κάτοικοι είναι έξω από τα σπίτια τους και γίνονται έλεγχοι. 

Σεισμός

Πηγή: skai.gr