Στις φλόγες η Σάμος: Ολονύχτια μάχη για να μην μπει η φωτιά σε οικισμούς του Μαραθόκαμπου

Η φωτιά ξεκίνησε από αγροτοδασική έκταση και κατέκαψε μεγάλη έκταση του Δημοτικού διαμερίσματος, καταστρέφοντας, σύμφωνα με εθελοντές πυροσβέστες, διάσπαρτες κατοικίες και μοναστήρι. Σε επιφυλακή για τον οικισμό Παλαιοχώρι, πυροσβεστική και εθελοντές

Επιμέλεια Μύριαμ Κιάσσου

Τιτάνιο αγώνα δίνουν Πυροσβεστική και εθελοντές για να τιθασσεύσουν την σοβαρή πυρκαγιά που μαίνεται από το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Ιουλίου στην Δυτική Σάμο

Η φωτιά, η οποία ξεκίνησε από αγροτοδασική έκταση κοντά στον οικισμό Παλαιοχώρι στον Μαραθόκαμπο κατέκαψε μεγάλη έκταση του Δημοτικού διαμερίσματος, καταστρέφοντας, σύμφωνα με εθελοντές πυροσβέστες, διάσπαρτες κατοικίες καθώς και το Μοναστήρι του Αγίου Γιάννη του Ελεήμονα.

Σάμος

Σάμος

Για δύσκολη φωτιά με υψηλό βαθμό επικινδυνότητα έκανε λόγο ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Ο κος Λυμπέρης ανέφερε πως το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς την θάλασσα ένω εξέφρασε φόβους για τον οικισμό του Παλαιοχωριού το βράδυ ένεκα των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 28 πυροσβέστες, 1 πεζοπόρο τμήμα και εθελοντές.

Τοπικές αρχές και εθελοντές βοηθούν κατοίκους και τουρίστες να εγκαταλείψουν τον παραθαλάσσιο οικισμό του Λιμνιώνα και της Μακριάς Πούντας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημήτρη Βολακάκη, Αντιδημάρχου της Δυτικής Σάμου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, έχει ζητηθεί η εκκένωση της Λιμνιώνα και της Μακριάς Πούντας.

Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη διότι στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι που σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, καθιστούν δύσκολη την επιχείρηση κατάσβεσης.

Σάμος

Σύμφωνα με πληροφορίες, εικάζεται πως η φωτιά προκλήθηκε από κολώνα της ΔΕΗ.

Νωρίτερα το απόγευμα, κατέπεσε ελικόπτερο της Πυροσβεστικής με τετραμελές πλήρωμα που επιχειρούσε στην κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Παλαιχώρι της Σάμου.

Δύο εκ των τεσσάρων μελών του πληρώματος, έχασαν την ζωή τους και ένα, ο πιλότος του αεροσκάφους, εντοπίστηκε και διασώθηκε από το Λιμενικό ενώ το τέταρτο μέλος του πληρώματος σύμφωνα με πληροφορίες κατάφερε να κολυμπήσει και να βγει σώο στην ακτή.

Πηγή: skai.gr