Μεγάλη φωτιά τώρα στο Παλαιοχώρι Σάμου - Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι

Το πύρινο μέτωπο είναι κοντά στον οικισμό Παλαιοχώρι. Στην περιοχή, πνέουν ισχυροί άνεμοι, που σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, καθιστούν δύσκολη την επιχείρηση των εναέριων μέσων

Ρεπορτάζ: Μύριαμ Κιάσσου

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική καθώς ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στην Δυτική Σάμο σε αγροτοδασική έκταση κοντά στον οικισμό Παλαιοχώρι στο δημοτικό διαμέρισμα Μαραθόκαμπου.

Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις ενώ ήδη έχουν σπεύσει δυνάμεις εθελοντών.

Όπως αναφέρει η πυροσβεστική για την φωτιά έχουν κινητοποιηθεί επίγεια και εναέρια μέσα (4 αφή και 3 ΕΠ).

Η κατάσταση κρίνεται ως κρίσιμη διότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι που σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, καθιστούν δύσκολη την επιχείρηση των εναέριων μέσων.

Για δύσκολη φωτιά με υψηλό βαθμό επικινδυνότητας έκανε λόγο στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης.

Το πύρινο μέτωπο μαίνεται κοντά στον Άγιο Γιάννη τον Ελεήμονα, εντούτοις η φορά των ανέμων το σπρώχνει προς την θάλασσα.

Εθελοντές πυροσβέστες που σπεύδουν στο σημείο κάνουν λόγο για σοβαρό πύρινο μέτωπο σε τοποθεσία που είναι δύσκολο να προσεγγιστεί από οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εικάζεται πως η φωτιά προκλήθηκε από κολώνα της ΔΕΗ.

Σάμος

Σάμος

Η φωτιά μαίνεται αρκετά πιο μακριά από τον οργανωμένο οικισμό εντούτοις στην ευρύτερη τοποθεσία υπάρχουν εξοχικές κατοικίες.

Χάρτης

Επίσης το Πυροσβεστικό Σώμα είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) γι αύριο Πέμπτη 14 Ιουλίου, για τις εξής περιοχές:

-Περιφέρεια Αττικής
-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ( ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
-Περιφέρεια Πελοποννήσου ( ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Κορινθίας)
-Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
-Περιφέρεια Κρήτης.

Συνεπώς, τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Πηγή: skai.gr