Κλείσιμο

Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Βρέθηκε ζωντανός ο τέταρτος του πληρώματος- Κολύμπησε μόνος του στην ακτή

Σώοι οι δύο Μολδαβοί - Ο Έλληνας μεταφραστής και ο Ρουμάνος είναι οι νεκροί από το τραγικό δυστύχημα - Στο νοσοκομείο με υποθερμία ο πρώτος που διασώθηκε, ο οποίος δήλωσε ότι ήταν ο μηχανισκός του ελικοπτέρου - Άγνωστα τα αίτια που χάθηκε ο έλεγχος

Στην ακτή, όπου είχε κολυμπήσει μόνος του, βρέθηκε αργά τη νύχτα το τέταρτο μέλος του πληρώματος του ελικοπτέρου που κατέπεσε νωρίτερα το απόγευμα. Πρόκειται για τον δεύτερο Μολδαβό που επέβαινε στο αεροσκάφος, ο οποίος μαζί με τον συμπατριώτη του, ο οποίος εντοπίστηκε πρώτος, κατάφεραν να επιβιώσουν από την πτώση.

Ως εκ τούτου, νεκροί είναι ο Έλληνας μεταφραστής και ο Ρουμάνος που επέβαιναν στο ελικόπτερο.

Πού εντοπίστηκαν οι δύο επιβαίνοντες χωρίς τις αισθήσεις τους

Νωρίτερα βρέθηκαν νεκροί οι δύο από τους τέσσερις επιβαίνοντες στο ελικόπτερο που έπεσε στη Σάμο, ενώ επιχειρούσε στη φωτιά που έχει ξεσπάσει στο Παλαιοχώρι.

Αν και έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από τους διασώστες, τελικά δεν κατέστη δυνατό να κρατηθούν στη ζωή.  

Λίγο νωρίτερα, ένας εκ των τεσσάρων μελών του ελικοπτέρου της πυροσβεστικής εντοπίστηκε και διασώθηκε από το λιμενικό. Πρόκειται για έναν Μολδαβό, ο οποίος δήλωσε ότι ήταν ο μηχανικός του ελικοπτέρου. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Μολδαβός παρουσίασε σοβαρή υποθερμία και του χορηγήθηκε ορός. 

Σάμος-Διάσωση

(πηγή φωτό samos.24.gr)

Σύμφωνα με πληροφορίες το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από την Σάμο 16:39 και το ατύχημα συνέβη 17:55 στη θαλάσσια περιοχή του Άγιου Μηνά στην τοποθεσία Πλάκα.

Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση επικρατούν άνεμοι 6 μποφόρ.

Το πλήρωμα του Ε/Π ήταν ένας Ρουμανος, δύο Μολδαβοι και ένας Έλληνας μεταφραστής.

Λιμενικό

Πηγή: skai.gr
TAGS: Σάμος