Η απόφαση που πήραν οι τράπεζες Alpha Bank και Eurobank να ενώσουν τις δυνάμεις τους «είναι μια θετική εξέλιξη που δείχνει το δυναμισμό και τις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Σε δήλωσή του, ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι:

«Η πρωτοβουλία αυτή δείχνει ότι η σημερινή κρίση μπορεί να λειτουργεί ως ευκαιρία για διαρθρωτικού χαρακτήρα κινήσεις που δίνουν ώθηση, τόσο στη χρηματοοικονομική σφαίρα όσο και στη σφαίρα της πραγματικής οικονομίας, καθώς όλα κρίνονται τελικά στο επίπεδο αυτό.

Είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι μετέχει στο νέο σχήμα το Κατάρ, που επενδύει στην Ελλάδα και στέλνει διεθνώς ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Έχω τονίσει πολλές φορές ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως ασφαλές και πάνω στο υπόβαθρο αυτό μπορούν και πρέπει να γίνουν όλες οι αλλαγές που διαμορφώνουν το νέο τραπεζικό τοπίο, προς όφελος της εθνικής οικονομίας, των καταθετών, των επιχειρήσεων, των εργαζομένων».

"Είναι μάθημα στην αγορά μέσα κι έξω ότι η ελληνική οικονομία είναι ισχυρή και το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να αναπτυχθεί ένα υγιές τραπεζικό σύστημα που θα επαναφέρει ρευστότητα στην ελληνική αγορά" δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Πηγή: skai.gr