5 τρόποι για να απαλλαγείς από τις ραβδώσεις στα νύχια

Οι ραβδώσεις στα νύχια είναι πολύ συχνές και φυσιολογικές όσο περνούν τα χρόνια και μεγαλώνουμε. Μία άλλη αρκετά κοινή αιτία των ραβδώσεων αυτών είναι τα αφυδατωμένα νύχια. Τα συχνά μανικιούρ ή το πολύ συχνό πλύσιμο των χεριών –ειδικά τα τελευταία 2 χρόνια- μπορούν να συμβάλλουν στην εμφάνιση των γραμμών αυτών, οι οποίες όμως αντιμετωπίζονται εύκολα.

Ενυδάτωσε, ενυδάτωσε και μετά ενυδάτωσε λίγο ακόμα
Τα νύχια είναι συχνά από τα πιο παραμελημένα σημεία του σώματος αναφορικά με την ενυδάτωση. Το να διατηρείς τα νύχια σου ενυδατωμένα με κρέμα χεριών ή κάποιο έλαιο μπορεί να ελαχιστοποιήσει την εμφάνιση των ραβδώσεων αλλά και να προστατεύσει την κερατίνη του νυχιού.

Περιποιήσου τα πετσάκια και τις παρανυχίδες
Τα πετσάκια είναι ένα από τα σημεία που μπορεί να ξεσπάσεις το άγχος και στο στρες σου, αλλά σίγουρα θα είναι πιο ευτυχισμένα αν τα αφήσεις στην ηρεμία τους. Τα πετσάκια όμως είναι η μοναδική ασπίδα που έχουν τα δάχτυλα για να κρατήσουν τις μολύνσεις έξω από τους ιστούς των δακτύλων. Όταν η περιοχή διαταράσσεται μπορεί να προκληθούν βλάβες στην επιφάνεια του νυχιού ή ακόμα και λοιμώξεις.

Το nail buffer είναι φίλος σου
Οι nail artists συμβουλεύουν να περιποιείσαι τη βάση του νυχιού με ένα buffer, δουλεύοντας πάντα με ελαφρύ χέρι, προκειμένου να απαλύνεις την εμφάνιση των ραβδώσεων. Αγαπάμε το buffer! Ένα μικρό tip είναι να αποφεύγεις τα μεταλλικά βερνίκια νυχιών που ενδεχομένως να τονίσουν τις γραμμές των νυχιών.

Προτίμησε τα πιο κοντά νύχια
Τα μακριά νύχια είναι πιο εύθραυστα από τα κοντά. Στα νύχια που σπάνε εύκολα, θα δημιουργηθούν και ευκολότερα οι κάθετες αυτές ραβδώσεις. Αν είσαι #teamlongnails μπορείς να τα αποχωριστείς για λίγο ώστε να τα φροντίσεις και να επανέλθουν δριμύτερα.

Κάνε ένα nail detox
Ένα μηνιαίο nail detox ενδιάμεσα στα μανικιούρ μπορεί πραγματικά να κάνει μεγάλη διαφορά στο μανικιούρ σου αλλά και στη γενικότερη υγεία των νυχιών. Κατά το διάστημα του detox τα νύχια έχουν το χρόνο να αναπνεύσουν, ενώ μπορείς να τους δώσεις και ένα extra boost χρησιμοποιώντας κάποιο σκληρυντικό προϊόν ενδυνάμωσης.

Τα περιποιημένα άκρα και τα δυνατά υγιή νύχια είναι σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο. Show them some extra love! A! Και μην ξεχνάς να πίνεις νερό. Αυτό είναι άλλωστε η πρώτη και βασική απάντηση στο 99% των beauty ανησυχιών σου.

Διαβάστε ακόμη:

-Γενέθλιος χάρτης: τι μπορεί να σου μάθει

-Με κάποιο τρόπο αυτά τα 3 ζώδια καταφέρνουν να είναι πάντα επιτυχημένα

Πηγή: savoirville.gr