Kanye West: Επέστρεψε στο Instagram – «Μου αρέσουν και πάλι οι Εβραίοι»

Ο West τους τελευταίους μήνες δέχθηκε έντονες επικρίσεις επειδή έκανε προσβλητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε συνεντεύξεις

Ο Kanye West επέστρεψε στο Instagram με ανάρτηση, στην οποία δηλώνει ότι ο Τζόνα Χιλ τον ώθησε «να συμπαθήσει ξανά τους Εβραίους». Ο ράπερ αποκλείστηκε από το Twitter και το Instagram στα τέλη του 2022 λόγω σειράς αντισημιτικών σχολίων, τα οποία οδήγησαν επίσης στην αποχώρησή του από συνεργασίες με την Adidas και τον Balenciaga.

Το CAA, ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία εκπροσώπησης καλλιτεχνών στις ΗΠΑ, διέκοψε επίσης τους δεσμούς του με τον ράπερ και επιχειρηματία.

Ο Kanye West - ο οποίος άλλαξε νόμιμα το όνομά του σε Ye το 2021 - έκανε την ανάρτηση στο Instagram το περασμένο Σάββατο. Κοινοποίησε αφίσα της κινηματογραφικής κωμωδίας 21 Jump Street του 2012, με πρωταγωνιστές τους Τζόνα Χιλ και τον Τσάνινγκ Τέιτουμ ως αστυνομικούς που πηγαίνουν μυστικά σε ένα Λύκειο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ye (@kanyewest)

Ο West συνόδευσε την ανάρτηση με λεζάντα στην οποία αναφέρεται: «Βλέποντας τον Τζόνα Χιλ στο 21 Jump Street με έκανε να συμπαθήσω ξανά τους Εβραίους».

«Κανείς δεν πρέπει να θυμώνει εναντίον ενός ή δύο ατόμων και να το μετατρέπει σε μίσος προς εκατομμύρια αθώους ανθρώπους. Κανένας Χριστιανός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αντισημίτης γνωρίζοντας ότι ο Ιησούς είναι Εβραίος. Ευχαριστώ Τζόνα Χιλ, σε αγαπώ» σημειώνεται στην ανάρτηση.

Ο West τους τελευταίους μήνες δέχθηκε έντονες επικρίσεις επειδή έκανε προσβλητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε συνεντεύξεις. Η στάση του είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση επιχειρηματικών συμφωνιών με διάφορες εταιρείες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ