Κλείσιμο

Κι άλλες γνωστές μάρκες «εγκαταλείπουν» τον Kanye West – Ο ράπερ βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας…

Ο Γουέστ έγραψε μια σειρά αντισημιτικών μηνυμάτων σε Twitter και Instagram στις αρχές Οκτωβρίου

Η εταιρεία λιανικής πώλησης casual ρούχων Gap και η εταιρεία πώλησης αθλητικών υποδημάτων Foot Locker γύρισαν, επίσης, την πλάτη τους στον ράπερ Κάνιε Γουέστ. Είναι πλέον δεδομένο ότι η δημοτικότητα, αλλά και η «τσέπη» του Κάνιε έχουν υποστεί τεράστια ζημιά μετά τις πρόσφατες αντισημιτικές και ρατσιστικές δηλώσεις του.

Η Gap, η οποία τον Αύγουστο τερμάτισε τη συνεργασία της με τη μάρκα Yeezy, ανέφερε σε σημείωμά της ότι αποσύρει τα προϊόντα YeezyGap από τα καταστήματά της και κλείνει τον ιστότοπό της, που αφορούσε τα συγκεκριμένα προϊόντα. 

Από την πλευρά της, η Foot Locker ανακοίνωσε, επίσης, την απομάκρυνση των αθλητικών παπουτσιών Yeezy από τα ράφια και την ιστοσελίδα της, προσθέτοντας ότι δεν θα πωλεί νέα προϊόντα της μάρκας, δηλώνοντας ότι «δεν ανέχεται καμία μορφή αντισημιτισμού ή συμπεριφοράς μίσους και διακρίσεων».

Και η Adidas σε ρήξη με τον ράπερ

Τα μέτρα αυτά ακολουθούν την πολύκροτη ρήξη της Adidas με τον Κάνιε Γουέστ, ο οποίος συνεργαζόταν με τον «γίγαντα» αθλητικών ειδών, η οποία «εξαφάνισε» 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια από την περιουσία του και τον έριξε από τη λίστα των δισεκατομμυριούχων του περιοδικού «Forbes».

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Adidas, «δεν ανέχεται τον αντισημιτισμό ή οποιοδήποτε άλλο είδος ρητορικής μίσους» και «οι πρόσφατες δηλώσεις και ενέργειες του Ye (Kanye West) είναι απαράδεκτες, μισητές και επικίνδυνες».

Ο Γουέστ έγραψε μια σειρά αντισημιτικών μηνυμάτων σε Twitter και Instagram στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ προηγουμένως παρακολούθησε μια επίδειξη μόδας στο Παρίσι με το σύνθημα «White Lives Matter», που χρησιμοποιείται συχνά από τους λευκούς ρατσιστές ως απάντηση στο αντιρατσιστικό κίνημα «Black Lives Matter».
 

Πηγή: skai.gr