Το Λονδίνο ενδέχεται να στείλει drones ανίχνευσης ναρκών για να ανοίξει το Ορμούζ

O Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε επικοινωνία με τους συμμάχους, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ

Μπιγκ Μπεν και βρετανική σημαία

Η Βρετανία εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει drones για την εξουδετέρωση ναρκών στη Μέση Ανατολή, σε μια προσπάθεια να ανοίξει ξανά το Στενό του Ορμούζ, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ.

Ο Μίλιμπαντ, μιλώντας στο BBC, αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία με τους συμμάχους της χώρας και εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού. «Είναι πολύ σημαντικό να ανοίξουμε ξανά το στενό του Ορμούζ. 

Και έχουμε ήδη μιλήσει με τους συμμάχους μας, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ σχετικά με αυτό», επεσήμανε, τονίζοντας παράλληλα πως «υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε, συμπεριλαμβανομένων της χρήσης drone…»

Οι δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Ενέργειας ήρθαν λίγο μετά την αποκάλυψη της Sunday Telegraph πως η Βρετανία εξετάζει να στείλει χιλιάδες drones αναχαίτισης στον Περσικό Κόλπο για να ενισχύσει την αεράμυνα, την προστασία πλοίων και στρατιωτικών εγκαταστάσεων από επιθέσεις που συνδέονται με το Ιράν.

 Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα drones θα χρησιμοποιηθούν για αναχαίτιση επιθέσεων από μη επανδρωμένα αεροσκάφη αλλά και πυραύλων στην περιοχή

Σημειώνεται δε πως το σχέδιο εντάσσεται στη στρατιωτική ενίσχυση των συμμάχων στη Μέση Ανατολή και στην προστασία της ναυσιπλοΐας.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα η βρετανική κυβέρνηση, σε αυτή τη φάση, μελετά το κόστος, το χρόνο υλοποίησης του σχεδίου καθώς και τη μορφή συνεργασίας με άλλες χώρες, προτού ληφθεί η τελική απόφαση.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για τη Μέση Ανατολή. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
6 0 Bookmark