Αντικαταστάθηκαν οι δύο επίορκοι υπάλληλοι του υπ. Ανάπτυξης

Υπό διερεύνηση τίθενται όλες οι υποθέσεις που είχαν χειριστεί στο παρελθόν οι δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης οι οποίοι συνελήφθησαν στον Κεραμεικό από την υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο υπάλληλοι ζήτησαν 120.000 ευρώ από επιχειρηματία προκειμένου να του εγκρίνουν επιχορήγηση τουριστικής επένδυσης στο Ναύπλιο. Ταυτόχρονα οι δύο υπάλληλοι αντικαταστάθηκαν από άλλους, ενώ έχει οριστεί πειθαρχικό συμβούλιο. Οι δύο επίορκοι υπάλληλοι έχουν οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τo ραντεβού είχε κλειστεί στον σταθμό του μέτρο «Κεραμεικός». Ένας από τους δύο ιδιοκτήτες της σύγχρονης τουριστικής μονάδας στην Αργολίδα θα παρέδιδε στον έναν υψηλόβαθμο υπάλληλο της διεύθυνσης ιδιωτικών επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης φάκελο με 120.000 χιλιάδες ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ώστε να «τρέξει» η εκταμίευση της επένδυσης των 4,7εκ€ για την τουριστική τους μονάδα στην Αργολίδα, επένδυση που ήδη έχει εγκριθεί. Αμέσως μετά την παράδοση του φακέλου έφτασε στο σημείο και ο δεύτερος υπάλληλος του ΥΠΑΝ για να καταμετρήσουν τα χρήματα. Εκείνη την ώρα επενέβη η αστυνομία και συνέβαλε τους δράστες.

Στην έρευνα που ακολούθησε στα γραφεία των δύο συλληφθέντων στο υπουργείο Ανάπτυξης βρέθηκαν οι φάκελοι της υπόθεσης της επιχορηγήσεις της ξενοδοχειακής μονάδας και χειρόγραφη εισήγηση ολοκλήρωσης της εκταμίευσης. Παράλληλα, στις έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια του βρέθηκαν: Στο σπίτι του Κ. Λ. το χρηματικό ποσό των 70.000 ευρώ, βιβλιάρια διαφόρων τραπεζών και αποδείξεις τραπεζικών συναλλαγών, ενώ στην οικεία του Κ.Κ. το χρηματικό ποσό των 85.000 ευρώ, τραπεζικά βιβλιάρια και μια κυνηγετική καραμπίνα. Τα χρήματα που βρέθηκαν, τα βιβλιάρια, καθώς και οι άλλες τραπεζικές αποδείξεις και έγγραφα κατασχέθηκαν και ερευνάται η προέλευση και τα ποσά που διακινήθηκαν.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Διαφάνειας, καταλαμβάνει την 80η θέση ανάμεσα σε 183 χώρες παγκοσμίως και την προτελευταία θέση στην Ευρώπη των «27» και την τελευταία θέση ανάμεσα στις 17 χώρες της ευρωζώνης.
Πηγή: skai.gr