Με κατάνυξη και λαμπρότητα η Θεία Λειτουργία στην ιστορική μονή Παναγία Σουμελά

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ετελέσθη τη Δευτέρα στην Παναγία Σουμελά του Πόντου η Θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και με την συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου και του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα.

«Σας χαιρετούμε από τον τόπο που είναι οι ρίζες σας» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απευθυνόμενος στους απανταχού Ποντίους εκφράζοντας την αγάπη του και ζητώντας από όλους να κρατήσουν στην καρδιά τους αυτό το μεγάλο πνευματικό γεγονός.

Ο αυλόγυρος της ιστορικής Μονής ήταν από νωρίς πλημμυρισμένος από πιστούς από την Ελλάδα, την Ρωσία, την Γεωργία, από διάφορες ευρωπαϊκές χώρας αλλά και από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος και ο Αρχιεπίσκοπος Γιαροσλάβ και Ροστώβ Παντελεήμονας, εκ της Εκκλησίας της Ρωσίας.

Ανάμεσά στους προσκυνητές ο ομογενής βουλευτής στη Ρωσική Δούμα Ιβάν Σαββίδης, ο πρώην υπουργός Στέλιος Παπαθεμελής, ο πρώην Πρόεδρος της ΕΣΥΕΑ Πάνος Σόμπολος

Αναφερόμενος στην παρουσία του ρώσου Ιεράρχη και των πιστών εκ της Εκκλησίας της Ρωσίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης επανέλαβε την πρόσκλησή του όπως μελλοντικά να μπορέσει να έλθει για να συλλειτουργήσουν και ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλος.

Σε κλίμα κατάνυξης εορτάζει τον Δεκαπενταύγουστο και η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.
Πηγή: skai.gr