Μπαρουάν - Σόιμπλε: Μορφοποιείται συμφωνία για το PSI

Ενδείξεις σταθεροποίησης στην ευρωζώνη διακρίνει ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουάν, όπως δήλωσε στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,

Ο κ. Μπαρουάν τόνισε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε την Ελλάδα», ενώ πρόσθεσε πως ότι φαίνεται να μορφοποιείται συμφωνία για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων της Ελλάδας (PSI).

«Υπάρχουν ενδείξεις μιας κάποιας σταθεροποίησης στην ευρωζώνη (...) και οι επενδυτές μοιάζει να συνειδητοποιούν τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν από τη μεγάλη πλειονότητα των κρατών - μελών», δήλωσε ο γάλλος υπουργός, προειδοποίησε όμως ότι πρέπει να αποφευχθεί κάθε θριαμβολογία.

Οι Φρανσουά Μπαρουάν και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίσθηκαν επιφυλακτικά αισιόδοξοι όσον αφορά την κατάσταση της ευρωζώνης. «Υπάρχουν ενδείξεις μιας κάποιας σταθεροποίησης της κατάστασης στην ευρωζώνη (...) και οι επενδυτές μοιάζει να συνειδητοποιούν τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν από τη μεγάλη πλειονότητα των κρατών μελών», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός.

Ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι η κατάσταση μοιάζει να βελτιώνεται. «Είμαστε στο σωστό δρόμο, όμως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε ότι τα χειρότερα βρίσκονται πίσω μας, το ελπίζω αλλά παραμένω επιφυλακτικός», πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε.
Πηγή: skai.gr