Κλείσιμο

6η Επιστημονική συνάντηση για το περιβάλλον

«Δασικά Οικοσυστήματα, περιβαλλοντικές, παραγωγικές, κοινωνικές και πολι-τιστικές λειτουργίες τους στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης» είναι το θέμα της Επιστημονικής Συνάντησης Νέων που διοργανώνει η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ σε συ-νεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, το Εργα-στήριο Χημείας Περιβάλλοντος του Χημικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Ερευνητική Ομάδα Χερσαίας Οικολογίας του Τομέα Οικολογίας του Βιολογικού Τμήμα-τος του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και τη ΜΚΟ WWF.

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Νέα Γενιά Ζηρίδη (Αίθουσα Εκδηλώσεων) την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 10:30 έως 17.00, απευθύνεται σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην εκδή-λωση θα παρουσιαστούν από τις Περιβαλλοντικές Ομάδες των σχολείων οι εργασίες που υλοποιήθηκαν στο παρελθόν, ή που πρόκειται να υλοποιηθούν κατά το τρέχον σχολικό έτος, στο πλαίσιο προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Οι εν λόγω εργασίες θα κινηθούν στις παρακάτω θεματικές περιοχές:

- Αστικό και περιαστικό πράσινο
- Τύποι δασών και διαχείρισή τους
- Περιβαλλοντικές, παραγωγικές, κοινωνικές και πολιτιστικές λειτουργίες του δά-σους
- Κίνδυνοι των δασών από πυρκαγιές, υπερυλοτόμηση, υπερβόσκηση, καταπάτηση και κλιματικές αλλαγές
- Μέτρα προστασίας και ανάπτυξης των δασών
- Αειφόρος διαχείριση των δασών
- Εικαστικές δράσεις των μαθητών με πηγή έμπνευσης το δάσος
- Ρόλος του σύγχρονου σχολείου προς την κατεύθυνση επίλυσης των Περιβαλλο-ντικών Προβλημάτων που σχετίζονται με το δάσος

Η συνάντηση θα οργανωθεί:
α) γύρω από βιωματικά εργαστήρια και
β) σύντομες θεωρητικές εισηγήσεις εκπροσώπων των φορέων που συνδιοργανώ-νουν την εκδήλωση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 210-6685715 (κα Ζωή Ρου-χωτά).
Πηγή: skai.gr