Ζοζέπ Μπορέλ για Κατάρ-Gate: «Πολύ ανησυχητική» η υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο

«Είναι ένα σκάνδαλο για το οποίο χρειάζεται να φέρουμε στο φως την αλήθεια ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβεί» τόνισε από πλευράς του ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Σάιμον Κόβενι

Η υπόθεση για χρηματισμό και δωροδοκία σε βάρος τεσσάρων προσώπων από ένα κράτος του Κόλπου για να επηρεάσουν αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είναι «πολύ ανησυχητική», επισήμανε σήμερα Δευτέρα ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

«Σίγουρα τα νέα είναι πολύ, πολύ ανησυχητικά», δήλωσε ο Μπορέλ σε δημοσιογράφους.

Ο Μπορέλ διευκρίνισε πως η έρευνα δεν στρέφεται εναντίον κανενός μέλους της διπλωματικής υπηρεσίας της ΕΕ.

«Δεν υπάρχει τίποτε ούτε καμιά αναφορά σε βάρος οποιουδήποτε από την Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης ούτε από τις αντιπροσωπείες», δήλωσε.

«Γίνονται ενέργειες από την αστυνομία και τις δικαστικές αρχές. Πρέπει να ακολουθήσουμε αυτές τις ενέργειες» υπογράμμισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος.

H υπόθεση χρηματισμού και δωροδοκίας τεσσάρων προσώπων από κράτος του Κόλπου για να επηρεάσουν αποφάσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, «είναι βλαπτική» για το θεσμό, δήλωσε από πλευράς του σήμερα Δευτέρα ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Σάιμον Κόβενι.

«Είναι βλαπτική. Πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως», δήλωσε ο Κόβενι απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

«Είναι ένα σκάνδαλο για το οποίο χρειάζεται να φέρουμε στο φως την αλήθεια ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβεί», πρόσθεσε.

Οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι υποπτεύονταν εδώ και μήνες ότι ένα κράτος του Κόλπου προσπαθούσε να επηρεάσει τα κέντρα αποφάσων στις Βρυξέλλες.

Αξιωματούχος του Κατάρ αρνήθηκε κάθε κατηγορία. 

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr