Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Οι σχέσεις ΠΑΣΟΚ - Καϊλή είχαν χαλάσει εδώ και καιρό»

Τι είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής για την υπόθεση Qatar gate

«Είναι γεγονός ότι μια υπόθεση διαφθοράς μας στενοχωρεί, αλλά οι σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με την κα Καϊλή είχαν χαλάσει εδώ και πολύ καιρό. Ο καθένας είχε πάρει το δρόμο του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στην εκπομπή «Σήμερα» στο ΣΚΑΙ.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος υποστήριξε ότι το τελευταίο διάστημα, η κα. Καϊλή «είχε αποκλίνει από το ΠΑΣΟΚ. Αρχικά, όταν ο κ. Ανδρουλάκης απευθύνθηκε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η κα Καϊλή υποστήριζε τα ίδια με το Μαξίμου. Έλεγε δηλαδή ότι οι παρακολουθήσεις γίνονται παντού και ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ο μοναδικός που παρακολουθούνταν. Δεύτερον, όταν επρόκειτο να γίνει η συζήτηση της επιτροπής PEGA αυτοί που αντιδρούσαν, ήταν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα, το αδερφό κόμμα της ΝΔ, και η κα Καϊλή. Στη ΔΕΘ επέλεξε να πάει στην εκδήλωση με τον κ. Α. Γεωργιάδη και όχι στην συγκέντρωση του κ. Ανδρουλάκη. Τέλος, όταν η κα Καϊλή υποστήριξε στο Ευρωκοινοβούλιο το Κατάρ και τις εργασιακές σχέσεις εκεί, ο κ. Ανδρουλάκης είπε δημόσια ότι οι θέσεις που εξέφρασε η Ευρωβουλευτής δεν απηχούν τις θέσεις του κόμματος. Μάλιστα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ της είχε κάνει γνωστό ότι στις επόμενες εκλογές δεν θα είναι υποψήφια με το κόμμα μας. Όταν έγινε γνωστή η υπόθεση διαφθοράς της κα Καϊλή, διαγράφτηκε από το κόμμα αυτοστιγμεί, δεν υπήρχαν δεύτερες σκέψεις.

Για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν έγινε για ποινικό ζήτημα, για τον κ. Χατζηδάκη που τον παρακολουθούσαν, ήταν για ποινικό ζήτημα;

Αυτή η υπόθεση δεν πλήττει το ΠΑΣΟΚ, αλλά την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος γενικότερα. Μπαίνει ένα θέμα εξουσίας και χρήματος. Με ρωτάτε αν επαναφέρει μνήμες ενός παλιού ΠΑΣΟΚ. Απαντώ ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι που ενεπλάκησαν σε υπόθεση διαφθοράς. Υπάρχει όμως το ΠΑΣΟΚ της διαύγειας, του ΑΣΕΠ, των νόμων, του ΕΣΥ, κλπ

Η κα Καϊλή όταν έκανε την τοποθέτησή της για τις παρακολουθήσεις, ακολουθούσε τη γραμμή του συστήματος Μαξίμου. Μάλιστα ο κ. Δημητριάδης, ο ανιψιός του Πρωθυπουργού έκανε δημόσια tweet υπέρ της κα Καϊλή.

Πηγή: skai.gr