Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, Σεν Ζιλ, στις Βρυξέλλες η Εύα Καϊλή

Το σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκίας ξέσπασε την περασμένη Παρασκευή στο Ευρωκοινοβούλιο- Τα επόμενα 24ωρα θα αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο για την προφυλάκιση ή μη της Καϊλή

Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, Σεν Ζιλ, στις Βρυξέλλες κρατείται η Εύα Καϊλή, που είναι ανάμεσα στους 4 συλληφθέντες για την υπόθεση Katar - Gate. Μετά την απαγγελία κατηγοριών από τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα και τον ανακριτή, μέσα σε 48 ώρες, έως πέντε μέρες, θα πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον άλλου ανακριτή ο οποίος θα αποφασίσει αν θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. 

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ο σύντροφός της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι καθώς κι ένας λομπίστας των Βρυξελλών.

Η  σύζυγός και η κόρη του ευρωβουλευτή Παντσέρι, τέθηκαν σε κατ' οίκον κράτηση στην Ιταλία, καθώς φέρονται να γνώριζαν για τις δοσοληψίες του. 

Σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης, και οι 4 συλληφθέντες κατηγορούνται για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.  

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο πατέρας της Εύας Καϊλή και ο Λούκα Βισεντίνι, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.

Η υπόθεση χρηματισμού Ευρωπαίων αξιωματούχων προκειμένου να προωθήσουν την εικόνα και τα συμφέροντα του Κατάρ στην Ευρώπη αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Όσον αφορά στο τι θα γίνει με τις θέσεις τις οποίες κατέχει η κ. Καιλή, σήμερα στις 16.00 ώρα Ελλάδας στη Διάσκεψη των Προέδρων η ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών θα ζητήσει την αντικατάστασή της από τη θέση της αντιπροέδρου.

Δύο ημέρες αφότου ήρθε στην επιφάνεια το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο στο οποίο εμπλέκεται μέσα και το όνομα της ευρωβουλευτoύ, το Κατάρ εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας τις αποκαλύψεις «αβάσιμες».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που έξέδωσε την Κυριακή η αντιπροσωπείας του Κατάρ στην ΕΕ, κάνει λόγο για «αβάσιμη και σοβαρά παραπληροφορημένη» σύνδεση της χώρας με την υπόθεση.

«Το Κράτος του Κατάρ απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια σύνδεσής του με κατηγορίες για κακή συμπεριφορά. Κάθε σύνδεση της καταριανής κυβέρνησης με τους αναφερόμενους ισχυρισμούς είναι αβάσιμη και σοβαρά παραπληροφορημένη».

Πηγή: skai.gr