Ζελένσκι: Η ουκρανική σημαία στην ουκρανική Χερσώνα - Το βίντεο με το κυβερνείο που ανήρτησε

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας φωτογραφήθηκε σε μνημείο της Χερσώνας και παρασημοφόρησε Ουκρανούς στρατιώτες της πρώτης γραμμής

Βίντεο με το εμβληματικό κυβερνείο της Χερσώνας, στο οποίο κυματίζει πλέον η ουκρανική σημαία, ανήρτησε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

«Ουκρανική σημαία στην ουκρανική Χερσώνα! Είμαι ευγνώμων σε όλους τους υπερασπιστές που έκαναν τα πάντα για να συμβεί αυτό!» αναφέρει χαρακτηριστικά, δείχνοντας δύο νέους μπροστά από το μνημείο του κυβερνείου γεμάτο λουλούδια και ουκρανικές σημαίες. 

Με λεζάντα «οι ήρωες μας» ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανήρτησε και φωτογραφίες στο Telegram στις οποίες παρασημοφορεί Ουκρανούς στρατιώτες κατά την επίσκεψή του στην απελευθερωμένη από τους Ρώσους Χερσώνα. 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας φωτογραφήθηκε σε μνημείο της Χερσώνας και παρασημοφόρησε Ουκρανούς στρατιώτες της πρώτης γραμμής, ενώ έβγαλε και σέλφι με τους στρατιώτες. 
 

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε τη Χερσώνα και απευθύνθηκε στους στρατιώτες που βρίσκονται εκεί, λίγες ημέρες μετά την αναγκαστική υποχώρηση των ρώσων στρατιωτών από την πόλη αυτή στα νότια της χώρας έπειτα από μήνες κατοχής της.

«Προχωράμε. Είμαστε έτοιμοι για την ειρήνη, ειρήνη για ολόκληρη τη χώρα μας» είπε ο Ζελένσκι στους παρατεταγμένους στρατιώτες μπροστά από το κτίριο της διοίκησης στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ο ουκρανός πρόεδρος ευχαρίστησε το ΝΑΤΟ και άλλους συμμάχους για τη στήριξή τους στον πόλεμο κατά της Ρωσίας και είπε ότι η αποστολή από τις ΗΠΑ αμερικανικών συστημάτων εκτοξευτήρων πολλαπλών ρουκετών HIMARS έχει κάνει μεγάλη διαφορά για το Κίεβο.

Γονείς με παιδιά, κάποιοι σπρώχνοντας παιδικά καρότσια, ήταν επίσης συγκεντρωμένοι στην κεντρική πλατεία.

Κάποιοι κουνούσαν ουκρανικές σημαίες και άλλοι είχαν τη σημαία ριγμένη στους ώμους τους.

President #Zelenskyy arrived in liberated #Kherson. pic.twitter.com/PQwe7EyPDy

— NEXTA (@nexta_tv) November 14, 2022

«Είμαι πολύ χαρούμενος, μπορείς να το καταλάβεις από την αντίδραση των ανθρώπων, δεν είναι στημένη η αντίδρασή τους» είπε ο Ζελένσκι σύμφωνα με ανταποκριτή του Reuters στη Χερσώνα.

Ερωτηθείς πού θα προωθηθούν ενδεχομένως οι ουκρανικές δυνάμεις, ο Ζελένσκι απάντησε: «Όχι στη Μόσχα... Δεν ενδιαφερόμαστε για τα εδάφη μιας άλλης χώρας».

Λίγα λεπτά πριν μεταβεί στην πόλη, πολίτες στο κέντρο της Χερσώνας άκουσαν βομβαρδισμούς. Μετά το τέλος της ομιλίας του προέδρου αντήχησαν πολλοί πυροβολισμοί στην πόλη.

Πηγή: skai.gr