Κλείσιμο

Ο Τζεφ Μπέζος αποκάλυψε ότι θα χαρίσει το μεγαλύτερος μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπίες

Σε συνέντευξή του στο CNN ο Μπέζος είπε ότι θα χαρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του

Σε φιλανθρωπίες σχεδιάζει να χαρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του, η οποία ανέρχεται στα 124 δισ. δολάρια ο ιδρυτής της Amazon,Τζεφ Μπέζος, όπως ο ίδιος αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε το περασμένο Σάββατο στο CNN.

Ερωτηθείς, ο άνθρωπος που έχει βρεθεί αρκετές φορές πρώτος στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Ίλον Μασκ, αν σκοπεύει να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του κατά τη διάρκεια της ζωής του, απάντησε: «Ναι, το κάνω».

Υποστήριξε ότι θα χαρίσει το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και στην υποστήριξη ανθρώπων που μπορούν να ενώσουν την ανθρωπότητα απέναντι σε βαθιά κοινωνικούς και πολιτικούς διαχωρισμούς.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Τζεφ Μπέζος προέβη σε μια τέτοια δήλωση. Η αποκάλυψη αυτή έρχεται λίγες ημέρες αφότου οι επικριτές του σχολίασαν το γεγονός ότι δεν υπέγραψε για την εκστρατεία Giving Pledge, μια υπόσχεση εκατοντάδων πλουσίων ανθρώπων παγκοσμίως να δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Πηγή: skai.gr