Βερολίνο για Ρωσία: Δε βλέπουμε σημάδια απόσυρσης στρατευμάτων, μόνο λόγια

Η Γερμανία δεν έχει δει κανένα σημάδι ότι η Ρωσία αποσύρει τα στρατεύματά της από τα σύνορά της με την Ουκρανία, ξεκαθάρισε την Πέμπτη η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Κριστίν Λάμπρεχτ. 

«Δεν το έχουμε δει ακόμη, και αυτό είναι που περιμένουμε» είπε, καθώς προσερχόταν στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. «Υπάρχουν μόνο λόγια μέχρι στιγμής, όχι ακόμη πράξεις», είπε. 

«Πρέπει επειγόντως να ακολουθήσουν (οι πράξεις), και μπορεί κανείς να κάνει μόνο επειγόντως έκκληση στη Ρωσία: συμβάλετε στην αποκλιμάκωση. Διαφορετικά, θα υπάρξουν πραγματικά σκληρές οικονομικές και πολιτικές συνέπειες» προειδοποίησε η γερμανίδα υπουργός Άμυνας. 

Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ απέρριψε αναφορές για ρωσικά σχέδια εισβολής στην Ουκρανία, αλλά είπε ότι η Μόσχα παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην ελεγχόμενη από τους αντάρτες περιοχή του Ντονμπάς. Ο ρώσος αξιωματούχος σχολίασε ότι η Ρωσία έχει αρχίσει να αποσύρει ορισμένα από τα στρατεύματά της που έχουην ολοκληρώσει τις ασκήσεις σε περιοχές κοντά στην Ουκρανία, αλλά «η διαδικασία θα πάρει κάποιο χρόνο». 

Πηγή: skai.gr