Προκλητικός Λουκασένκο: Οι Ρώσοι θα μείνουν όσο χρειαστεί στη Λευκορωσία - Αύριο συναντώ τον Πούτιν

Προκλητικός εμφανίστηκε την Πέμπτη ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο σχετικά με την παρουσία ρωσικών δυνάμεων στη χώρα του, στα σύνορα με την Ουκρανία, διαμηνύοντας στη Δύση πως «θα μείνουν όσο χρειαστεί». 

Ο Λουκασένκο ανακοίνωσε ότι αύριο θα συναντηθεί με το ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν. 

«Θα συζητήσουμε περαιτέρω επιχειρήσεις της κοινής ομάδας δυνάμεων κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ρώσο πρόεδρο στις 18 Φεβρουαρίου», δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, επιθεωρώντας τη λευκορωσική άσκηση Allied Resolve 2022 στο εκπαιδευτικό κέντρο Osipovichi. 

«Θα λάβουμε όλες τις κατάλληλες αποφάσεις αύριο», είπε ο Αλεξάντρ Λουκασένκο σύμφωνα με το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων. 

Στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας δήλωσε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χιλιάδες στρατού χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά», επομένως πως «δεν αντιλαμβάνεται τα παράπονα για την παρουσία των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Λευκορωσία».

«Αυτή είναι η απόφασή μας: να αποσύρουμε τα (ρωσικά) στρατεύματα αύριο, ή σε ένα μήνα. Θα είναι εδώ όσο χρειαστεί. Αυτή είναι η γη μας, η επικράτειά μας. Πρέπει να εκπαιδεύσουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε» είπε.
 

Πηγή: skai.gr