Τρία τα θύματα της Καταιγίδας Μπαμπέτ στη Βρετανία

Κύριο χαρακτηριστικό της καταιγίδας είναι η έντονη και συνεχής βροχόπτωση που έχει προκαλέσει πολλές πλημμύρες, κυρίως στην Ανατολική Σκωτία όπου ισχύει σπάνια κόκκινη μετεωρολογική προειδοποίηση μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Ένας άνδρας ηλικίας 60-69 ετών είναι ο τρίτος άνθρωπος που χάνει τη ζωή του στη Βρετανία από χθες λόγω των εξαιρετικά άσχημων καιρικών συνθηκών που προκαλεί η Καταιγίδα Μπαμπέτ.

Η σορός του άτυχου άνδρα εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην κωμόπολη Cleobury Mortimer της κομητείας Σρόπσιρ στην κεντροδυτική Αγγλία να έχει παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

Κύριο χαρακτηριστικό της καταιγίδας είναι η έντονη και συνεχής βροχόπτωση που έχει προκαλέσει πολλές πλημμύρες, κυρίως στην Ανατολική Σκωτία όπου ισχύει σπάνια κόκκινη μετεωρολογική προειδοποίηση μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Στην ανατολική Σκωτία σημειώθηκαν οι δύο πρώτοι θάνατοι από την κακοκαιρία. Μία 57χρονη παρασύρθηκε από τα νερά σε υπερχειλισμένο ποτάμι και ένας 56χρονος σκοτώθηκε από δέντρο που καταπλάκωσε το όχημά του.