Ταξίδι στην Ευρώπη ετοιμάζει εκτάκτως ο Τζο Μπάιντεν

Πρώιμες συζητήσεις σε διπλωματικό επίπεδο διεξάγονται τις τελευταίες ώρες ανάμεσα σε Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους για το ενδεχόμενο να επισκεφθεί σύντομα την Ευρώπη ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εν μέσω της εισβολής της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. 

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN, πηγές με γνώση του θέματος ανέφεραν ότι το ταξίδι αυτό ενδεχομένως να είχε προετοιμαστεί από τις πρόσφατες επισκέψεις της Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις και του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στην Ευρώπη.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει απορρίψει κάθε δίοδο που προσφέρεται από τις ΗΠΑ για αποκλιμάκωση και, αντ' αυτού, έχει εντείνει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, είχε δηλώσει ο Άντονι Μπλίνκεν, κατά την επίσκεψή του σε ΕΕ και Βρετανία. 

«Προσπαθήσαμε να παρέχουμε πιθανές διόδους στον πρόεδρο Πούτιν. Είναι ο μόνος που μπορεί να αποφασίσει αν θα τις πάρει ή όχι. Μέχρι στιγμής, κάθε φορά που υπήρχε η ευκαιρία να κάνει ακριβώς αυτό, πατούσε το γκάζι και συνέχιζε αυτόν τον φρικτό δρόμο που ακολουθούσε», είπε ο Μπλίνκεν στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Βρετανίδα ομόλογό του Λιζ Τρας. 

Πηγή: skai.gr