Στα τάρταρα η δημοτικότητα της Λιζ Τρας και των Συντηρητικών

Θετική άποψη για την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου έχει πλέον μόνο το 10% των Βρετανών, ποσοστό μειωμένο κατά 5% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Στο -70% έχει διαμορφωθεί το καθαρό ποσοστό της δημοτικότητας της Λιζ Τρας, σύμφωνα με νεότερη δημοσκόπηση από την εταιρεία YouGov που διενεργήθηκε το Σαββατοκύριακο, δηλαδή πριν από την ανατροπή του μίνι προϋπολογισμού.

Θετική άποψη για την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου έχει πλέον μόνο το 10% των Βρετανών, ποσοστό μειωμένο κατά 5% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Το 80% έχει αρνητική γνώμη, ποσοστό αυξημένο κατά 9%.

Αυτό καθιστά την Τρας πιο αντιδημοφιλή ακόμα και σε σύγκριση με τις χειρότερες αντίστοιχες επιδόσεις του Μπόρις Τζόνσον.

Όλο και πιο αρνητική άποψη έχουν και οι ψηφοφόροι του Συντηρητικού Κόμματος, συγκεκριμένα σε ποσοστό 71%, έναντι του 20% που τη βλέπουν θετικά.

Αυτή τη στιγμή η δημοτικότητα του Μπόρις Τζόνσον είναι στο -36% και του Ρίσι Σούνακ στο -18%.

Η δημοτικότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σερ Κιρ Στάρμερ είναι στο -5% και του Εργατικού Κόμματός του στο +1%.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το μέσο όρο των πιο πρόσφατων δημοσκοπήσεων που έχει αναλύσει η υπηρεσία Electoral Calculus, σε περίπτωση εκλογών αυτή τη στιγμή το Συντηρητικό Κόμμα όχι μόνο θα υφίστατο πανωλεθρία έναντι των Εργατικών, αλλά θα υποχωρούσε στην τρίτη θέση ως προς τον αριθμό εδρών, με μόλις 48, πίσω και από το Εθνικό Κόμμα Σκωτίας (SNP) που θα συγκέντρωνε 52 έδρες στη Σκωτία.

Οι Εργατικοί θα συγκέντρωναν τον εντυπωσιακό αριθμό των 507 εδρών επί συνόλου 650, με 50,6% των ψήφων, ποσοστό υπερδιπλάσιο του 24,1% για τους Τόρις.

Αρνητική είναι η κάλυψη για την κα Τρας και στις εφημερίδες μετά από τη χθεσινή ανατροπή του μίνι προϋπολογισμού.

Η Sun έχει τον τίτλο «Η Πρωθυπουργός Φάντασμα», καθώς η κα Τρας παρακολούθησε τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων που αφορούσε τους χειρισμούς της χωρίς να λάβει το λόγο, αφήνοντας άλλους υπουργούς να επιχειρηματολογήσουν υπέρ της κυβέρνησης.

Η δε φιλικά προσκείμενη Daily Mail αναφέρει στον πρωτοσέλιδο τίτλο της ότι η κα Τρας είναι στην εξουσία, αλλά χωρίς εξουσία.

Πηγή: skai.gr