Δυτικά ΜΜΕ: Ρώσοι αλεξιπτωτιστές 32 χιλιόμετρα μακριά από το Κίεβο

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές έχουν τον έλεγχο της αεροπορικής βάσης Αντόνοφ, περίπου 15-20 μίλια (32 χιλιόμετρα) έξω από το Κίεβο, από νωρίς το πρωί, αναφέρουν δυτικά ΜΜΕ. Το CNN μετέδωσε ζωντανά πλάνα από το σημείο, με τους Ρώσους αλεξιπτωτιστές να είναι ευδιάκριτοι στην περίμετρο. Η ουκρανική εθνoφρουρά δηλώνει ότι έχει εξαπολύσει αντεπίθεση. 

Όπως είχαν προβλέψει αξιωματούχοι των δυτικών μυστικών υπηρεσιών, η ρωσική προέλαση ήταν γρήγορη, ίσως και γρηγορότερη από ό,τι περίμεναν. 

Κονβόι ρωσικών τεθωρακισμένων έχουν σημειώσει ταχεία πρόοδο, νότια από τα σύνορα με τη Λευκορωσία και βόρεια από τη χερσόνησο της Κριμαίας. 

Έχοντας εγκαταστήσει επιχειρησιακή βάση, οι αλεξιπτωτιστές μπορούν τώρα να περιμένουν τις βαριές ρωσικές δυνάμεις ή να τη χρησιμοποιήσουν προκειμένου να εξαπολύσουν πλήγματα στο Κίεβο. 

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει σχεδιαστεί ώστε να ρίξει την κυβέρνηση της Ουκρανίας - με έναν από τους τρεις κύριους άξονες της επίθεσης να κατευθύνεται στο Κίεβο τόνισε στο πρακτορείο Reuters αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος. 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι η Ρωσία προσπαθεί να καταλάβει στον πλαίσιο των στρατιωτικών της επιχειρήσεων και τον Πυρηνικό Σταθμό Παραγωγής Ενέργειας Τσερνομπίλ κοντά στο Πρίπιατ στη βόρεια Ουκρανία.

Πηγή: skai.gr