Κλείσιμο

Λαβρόφ: Η Δύση δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο!

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε ότι η Ρωσία θα είναι πάντα «έτοιμη για διάλογο» παρά το γεγονός ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν μεγάλης κλίμακας στρατιωτικής επίθεσης στην Ουκρανία. 

«Δυστυχώς, οι δυτικοί φίλοι μας δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο, προσπαθούν να το καταστρέψουν και να προωθήσουν αυτό που αποκαλούν ‘τάξη βασισμένη σε κανόνες’», δήλωσε μάλιστα ο Λαβρόφ, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. 

«Είχαμε εντατικές και λεπτομερείς συζητήσεις με τους Αμερικανούς συναδέλφους μας, με άλλα μέλη του ΝΑΤΟ.. Ελπίζουμε ότι υπάρχει ακόμα μια ευκαιρία να επιστρέψουμε στο διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς υποχρεώσεις» πρόσθεσε. 

Ο Λαβρόφ ισχυρίστηκε δε ότι η Ρωσία θα είναι «πάντα έτοιμη για διάλογο που θα μας επιστρέψει στη δικαιοσύνη και τις αρχές του καταστατικού του ΟΗΕ».

Η «ειδική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία» δεν είναι αρχή πολέμου πραγματοποιείται για να αποτρέψει μια παγκόσμια αντιπαράθεση και να βάλει τέλος στις εχθροπραξίες στο Ντονμπάς, υποστήριξε στο μεταξύ η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, μιλώντας στο κανάλι NTV.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συγκάλεσε συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ για να συζητήσουν για τη ρωσική εισβολή Ουκρανία, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου σύμφωνα με το BBC. 

Στο μεταξύ, η Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας εξέδωσε δήλωση με την οποία καταδίκασε από κοινού με τους διεθνείς εταίρους τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι οποίες συνιστούν «σκανδαλώδη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών».

Πηγή: skai.gr