Αμερικανός αξιωματούχος για ρωσική εισβολή: Θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση της Ουκρανίας

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει σχεδιαστεί ώστε να ρίξει την κυβέρνηση της Ουκρανίας - με έναν από τους τρεις κύριους άξονες της επίθεσης να κατευθύνεται στο Κίεβο τόνισε στο πρακτορείο Reuters αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος. 

«Είναι εκτίμησή μας ότι έχουν κάθε πρόθεση ουσιαστικά να διώξουν τους επικεφαλής της κυβέρνησης και να εγκαταστήσουν τη δική τους μέθοδο διακυβέρνησης, η οποία θα εξηγούσε τις πρώιμες κινήσεις τους».

Άλλος αμερικανός αξιωματούχος που μίλησε στο πρακτορείο διευκρίνισε ότι δεν έχουν παρατηρηθεί ακόμα ρωσικές δυνάμεις να μετακινούνται στη δυτική Ουκρανία, αν και η εισβολή παραμένει σε «αρχικές φάσεις».

Η Ρωσία χρησιμοποίησε περίπου 75 αεροσκάφη το πρωί, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις για αμφίβιες επιθέσεις από το ρωσικό στρατό στην Ουκρανία. 

Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν μαχητικά αεροσκάφη F-35 στην Εσθονία και τη Λιθουανία και παρέτειναν την παραμονή των υπαρχόντων στρατευμάτων τους στην περιοχή. 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι η Ρωσία προσπαθεί να καταλάβει στον πλαίσιο των στρατιωτικών της επιχειρήσεων και τον Πυρηνικό Σταθμό Παραγωγής Ενέργειας Τσερνομπίλ κοντά στο Πρίπιατ στη βόρεια Ουκρανία.

Πηγή: skai.gr