Πρόβα... στέψης στους άδειους νυχτερινούς δρόμους του Λονδίνου - Δείτε βίντεο

Η πρόβα διήρκεσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και συγκέντρωσε τα βλέμματα των λίγων κατοίκων και επισκεπτών του Λονδίνου που βρίσκονταν στην περιοχή.

Λονδίνο Θανάσης Γκαβός

Αγήματα των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων και έφιπποι αξιωματικοί του βασιλικού οίκου αξιοποίησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας τους άδειους δρόμους γύρω από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ και συμμετείχαν σε μία από τις πρόβες που γίνονται για την επίσημη πομπή στο πλαίσιο της τελετής στέψης του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Η πρόβα διήρκεσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και συγκέντρωσε τα βλέμματα των λίγων κατοίκων και επισκεπτών του Λονδίνου που βρίσκονταν στην περιοχή.

Η τελετή στέψης θα περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη επιχείρηση στρατιωτικού τελετουργικού εδώ και 70 χρόνια, με περισσότερα από 6.000 μέλη των ενόπλων δυνάμεων από τη Βρετανία και χώρες της Κοινοπολιτείας να λαμβάνουν μέρος.

Δείτε βίντεο από τη νυχτερινή παρέλαση: 

Καθώς η αντίστροφη μέτρηση για την τελετή με τους 2.200 προσκεκλημένους έχει αρχίσει, το Παλάτι έχει ξεκινήσει να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι θα συμβεί.

Τη Δευτέρα κυκλοφόρησε το επίσημο πρόγραμμα της στέψης, με τα βρετανικά ΜΜΕ να εστιάζουν στη συμπερίληψη στο έντυπο φωτογραφίας του βασιλικού ζεύγους με τον Δούκα και τη Δούκισσα της Σάσεξ, Χάρι και Μέγκαν (μαζί με τους Γουίλιαμ και Κέιτ).

Όπως έχει ανακοινωθεί, ο πρίγκιπας Χάρι θα παραστεί τελικά στην τελετή στέψης του πατέρα του, χωρίς όμως τη σύζυγό του και τα παιδιά τους, που θα μείνουν στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η απόφαση του Χάρι να παραστεί ελήφθη μετά από «θερμή συζήτηση» με τον βασιλιά. Πάντως ο 38χρονος πρίγκιπας δεν αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ρόλο στην τελετή, αλλά ούτε και να παραστεί στις υπόλοιπες εμφανίσεις των ενεργών μελών της βασιλικής οικογένειας.

Παράλληλα ανακοινώθηκε από το Παλάτι το πιάτο που επέλεξε το βασιλικό ζεύγος για να εορτάσει την ιστορική τελετή, την «κις της στέψης». Πρόκειται για παράδοση που ακολουθεί το ινδικής έμπνευσης «κοτόπουλο της στέψης» που είχε επιλεγεί από τη βασίλισσα Ελισάβετ στη δική της τελετή το 1953.

Η τάρτα με σπανάκι, φασόλια, εστραγκόν, τυρί τσένταρ και κρέμα γάλακτος μπορεί να μαγειρευτεί από οποιονδήποτε, με παραλλαγές στα υλικά, καθώς το Παλάτι δημοσίευσε και τη συνταγή.

Η ελπίδα είναι πως η νέα κις θα βρίσκεται στα τραπέζια των υπαίθριων γευμάτων που θα στηθούν στις γειτονιές της χώρας την επομένη της στέψης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με την ονομασία 'Big Lunch' που προγραμματίζονται.

Πηγή: skai.gr