Σύμβουλος ουκρανικής κυβέρνησης: Τον Πούτιν πιθανώς να τον σταματήσουν οι δικοί του άνθρωποι

Η ρωσική ελίτ ίσως αποτελέσει το «κλειδί» για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και να περιοριστεί ο Βλάντιμιρ Πούτιν, εκτίμησε σήμερα το Κίεβο.

Όπως δήλωσε η Λιουμπόβ Τσιμπούλσκα, σύμβουλος της κυβέρνησης και του στρατού της Ουκρανίας,  υπάρχει πιθανότητα «η εξουσία του Πούτιν να περιοριστεί από τους δικούς του ανθρώπους».

Μιλώντας από τη Βαρσοβία για το εάν υπάρχει πιθανότητα για έξοδο της Ρωσίας από την Ουκρανία, η Τσιμπούλσκαείπε στο CNN: «Πιστεύω ότι το καλύτερο σενάριο είναι εάν συμβεί κάτι στη Ρωσία, γνωρίζουμε ότι υπάρχει διχασμός μεταξύ των ρωσικών ελίτ… Η κυβέρνησή τους κατανοεί ότι αυτός ο πόλεμος θα φέρει τη Ρωσία σε κατάρρευση».

Μιλώντας για την επίθεση της Ρωσίας και τις δυνάμεις της αντίστασης που αντιμετωπίζουν, η Τσιμπούλσκα είπε: «Προσπαθούν να καταλάβουν πόλεις, αλλά δεν μπορούν να εισβάλλουν να τις ελέγξουν. Το έκαναν στη Χερσώνα, αλλά ο κόσμος συνεχίζει να διαμαρτύρεται, ο κόσμος αντιστέκεται και βασικά , οι Ρώσοι δεν ξέρουν τι να κάνουν με αυτό. Το ίδιο πράγμα ισχύει με τη Μαριούπολη, το Χάρκοβο και το Κίεβο».

«Μπορούν να βομβαρδίσουν και να σκοτώσουν αμάχους, αλλά δεν μπορούν να ελέγξουν τις πόλεις», είπε η Τσιμπούλσκα. Ο «απώτερος στόχος» του Πούτιν είναι το Κίεβο, προσθέτοντας ότι «θα είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να καταλάβει την πόλη.

«Αλλά φυσικά, η Ρωσία θέλει να τρομάξει τους αμάχους και θέλει να σκορπίσει πανικό μεταξύ των αμάχων και απογοήτευση και ουσιαστικά να μειώσει την υποστήριξη του ουκρανικού πληθυσμού προς τον ουκρανικό στρατό», συμπλήρωσε η Τσιμπούλσκα.

Πηγή: CNN