Κλείσιμο

«Στο μυαλό του Πούτιν»: Ο επικεφαλής της αμερικανικής κατασκοπείας «σκιαγραφεί» τον Ρώσο πρόεδρο

Ο Αμερικανός αρχηγός κατασκοπείας, στρατηγός Τζέιμς Κλάπερ, ο οποίος επέβλεπε τη CIA, το FBI, την NSA και υπηρέτησε ως ένας από τους κύριους συμβούλους του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, προσέφερε κάποιες πληροφορίες σχετκά με τις κινήσεις που μπορεί να γίνονται για να διαπιστωθεί ποια είναι η ψυχική κατάσταση του ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Ο Πούτιν έχει απομονωθεί σε μεγάλο βαθμό, ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια με την πανδημία, και αυτό επιδεινώνεται από το γεγονός ότι έχει πολύ λίγους ανθρώπους που έχουν πραγματικά πρόσβαση σε αυτόν - αυτό κάνει πολύ δύσκολη τη συλλογή πληροφοριών. Οπότε μελετώνται αυτά που κάνει και λέει δημόσια», είπε στην εκπομπή Today του BBC Radio 4.

Οι αξιωματικοί των πληροφοριών εξετάζουν εικόνες και ομιλίες τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς τον τρόπο παράδοσης, υπογράμμισε.

Πρόσθεσε δε ότι ο Πούτιν έχει κάνει πολλά πράγματα που δεν συνάδουν «με την παραδοσιακή του, ψυχρή, ρεαλιστική, μηχανική συμπεριφορά του». 

Ερωτηθείς εάν είναι λογικός, απάντησε ότι «ελπίζει κανείς ότι εάν έχει να κάνει με έναν αρχηγό κράτους που έχει το δάχτυλό του στο κουμπί για το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο στον κόσμο, ότι σκέφτεται ορθολογικά. Νομίζω ότι από πολλές απόψεις, είναι πολύ λογικό... Αλλά ξέρω ότι η συμπεριφορά του έχει αλλάξει σε σχέση με αυτό που ήταν».

Πηγή: skai.gr