Ουκρανικός στρατός: Στους 17.500 οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες μετά την εισβολή - Πίνακας

Δεκαεπτάμισι χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους μετά την εισβολή στην Ουκρανία σύμφωνα με νέα ενημέρωση του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Σύμφωνα πάντα με τον ουκρανικό στρατό, στις 37 ημέρες της αποκαλούμενης από τη Μόσχα «ειδικής επιχείρησης» στην Ουκρανία έχουν καταστραφεί 614 τανκς, 1.735 τεθωρακισμένα οχήματα, 135 αεροσκάφη και 131 ελικόπτερα, 54 αντιπυραυλικά συστήματα και επτά σκάφη. 

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν δικό τους μαχητικό αεροσκάφος στην Ουκρανία, καθώς ο «προσωπικός πόλεμος» του Βλαντίμιρ Πούτιν παρεμποδίζεται από ελλείψεις όπλων, στρατιώτες που αρνούνται να υπακούσουν στις διαταγές αλλά και σαμποτάρουν τον δικό τους εξοπλισμό, δήλωσε την Τετάρτη  ο σερ Τζέρεμι Φλέμινγκ, επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών (GCHQ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Πούτιν διέπραξε στρατηγικό λάθος, καθώς υπερεκτίμησε την ικανότητα του στρατού του να κερδίσει μια γρήγορη νίκη στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας με τους συμβούλους του να φοβούνται να του πουν την αλήθεια.

Σημάδια αποχώρησης ρωσικών στρατευμάτων από το Τσερνίχιβ και το Τσερνόμπιλ στη βόρεια Ουκρανία αναφέρουν δυτικά ΜΜΕ και η Ουάσινγκτον. Σημειώνεται ότι Ουκρανία και Ρωσία θα συνεχίσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες τους ψηφιακά την Παρασκευή, όπως δήλωσε ανώτερος ουκρανός αξιωματούχος χθες, μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων στην Τουρκία.

To Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ουκρανικές δυνάμεις ανακτούν τον έλεγχο, και στις νοτιανατολικές περιοχές Ορλόφ και Ζαχραντίβκα.

Πηγή: skai.gr